G&P T6 Flashlight

Az idei megnövekedett éjszakai játékok miatt csapattársunk úgy gondolta, hogy neki is szüksége van egy megbízható és nagy fényerejű lámpára. Miután átválogattuk a kínálatot, úgy döntött, hogy a minőség és a megbízhatóság kerül előtérbe, és ő is egy G&P lámpát választott.

1. a gyári promó fotó

A csomag tartalma:
- G&P T6 lámpa (GP242A),
- 2db G&P CR123A 3,7V-os li-ion akku,
- akkutöltő,

Technikai adatok:
Hossz: 130mm
Súly: 115gramm
Anyaga: CNC-zett alumínium
Lámpafej: 9P xenon
Akku mérete: CR123A
Fényerő: 105 lumen
Működési idő: 45 perc

Csomagolás:
A lámpát az eHobbyAsia webboltól hozattuk meg, és kb. 2 hét alatt volt itt. A lámpa és a töltő is a gyári csomagolásban volt, körbevéve buborékos nylonnal.
A G&P gyárilag fekete kartondobozba csomagolva szállítja a lámpát, ami tökéletes védelmet nyújt neki. A dobozban a lámpa és az esetleges tartozékok szivacsba ágyazva vannak, nem mozdulnak el, stabilan rögzülnek.

2. a csomagolás, a beltartalom, és a töltő

Kidolgozottság:
A lámpa fő részei CNC-vel vannak kimaratva egy alumínium tömbből. Az alkatrészek fekete bevonatot kaptak. A lámpa része precízen illeszkednek. A fő szétszedési helyeken (kapcsoló és lámpafej) dupla O-gyűrűs szigetelés van, megakadályozandó a nedvesség bejutását.

3. a lámpa részei

4. a lámpa fejé és a kapcsolónál lévő dulpa O-gyűrű tömítés

A lámpán található feliratok lézerrel gravírozottak, minőségük nem hagy kívánni valót maguk után. A lámpa fejét a külvilág hatásaitól egy üveglap és gumitömítés védi, és szorítja a lámpatestbe.

5. a lámpa feliratai

Izzófej:
Az izzófej a G&P-nél már megszokott xenon fej, ami 9V-os feszültségig használható. Az izzófej belső tükröződő felszíne nem egyenletesen vagy polírozva, hanem enyhén érdesített, ennek köszönhetően a fény nem fókuszált fénynyalábként hagyja el a lámpát, hanem egy viszonylag homogén fénysugárként. Ennek köszönhetően egyforma fényerővel világítja meg a területet.
Léteznek olyan külön megvásárolható izzófejek (xenon és LED-es is), amelyeknek a tükörfelülete kicsit meredekebben szűkül, így a fénynyalábot az eredeti izzófejhez képest messzebbre tudja fókuszálni.
Mint minden xenon izzófej, ez is melegszik a működése közben, néha igen nagy hőfokra is. Ebben az izzófejben is van túlmelegedés elleni védelem, 2 perc folyamatos világítás után kikapcsol, és csak a kihűlése után lehet ismét bekapcsolni.

6. a xenon izzófej

Taktikai perem:
A lámpa fején szintén megtalálható egy éles, lapos fogakból álló ún. taktikai perem, ami a tapasztalatok szerint annyira erős (az alatta lévő védőüveggel együtt), hogy teljes nyugalommal használhatjuk sima üvegek kitörésére, ha szükséges, illetve erősen markolva az ellenünk támadókra mérhetünk vele kemény ütéseket. A fogak élei elég erősek, betonra párszor leejtve is csak karcolások, pici csorbulások látszanak meg rajta.
A taktikai perem, és az üveglap alatt található meg a tömítés, ami kellően szigetel a beszivárgó nedvesség ellen.

7. a lámpa feje és a taktikai perem

Használhatóság:
Amint az alábbi képeken látható pár olyan kép, amivel remélhetőleg siker megmutatni, hogy mekkora fényereje van, illetve milyen messzire világít el a fénynyaláb. A szabadtéri fotók segítségével sejthető, hogy milyen fényereje van teljes sötétségben, ha így világít városi körülmények között…

8. esti sötétségben, a lakásban (8 méter)

9. a fakoronára világítva (15 méter)

10. a virágoskert (15 méter)

11. az utca (kb. 20 méter)

Előnyei:

  • masszív, precíz szerkezet, vízálló,
  • jó fényerő (105lumen)
  • védő elektronika túlmelegedés ellen,

Hátrányai:

  • magas ár,
  • viszonylag rövid működési idő (45perc teljes töltöttséggel)
  • működés közbeni melegedés.
  • alkatrészek, tartozékok viszonylag magas ára.

Személyes vélemény:
A pénzünkért kiválóan kidolgozott, CQB játékokra és a hétköznapokra is tökéletesen megfelelő lámpát vehetünk. A fényereje elég, de lehetne több is. Ezt viszont könnyen orvosolhatjuk egy utólagosan megvehető LED-es fejjel. Ezzel nemcsak a fényerőt növelhetjük, hanem kitolhatjuk a működési időt is, illetve a melegedés miatti kikapcsolás is megszűnik.

Lehet olcsóbban is venni használható lámpákat, sok kiegészítővel, a kérdés legfeljebb az, hogy mennyire lesz tartós. A G&P lámpák és akkumulátorok eddig 2x több ideig voltak használhatóak, mint a kicsivel kevesebb pénzért megvehető kínai társaik. De ezt úgyis mindenki az elképzelései, és a pénztárcája függvényében maga dönti el.

Egy biztos, aki arra adja a fejét, hogy ilyen lámpát vesz, és a fejet is LED-esre cseréli, hosszú ideig fogja tudni használni a lámpát.

 

A leírásban szereplő néhány gyári adat az eHobbyAsia webbolt rendszeréből származik.

 

Írta: Interpol, 2010 május 02.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam