Jing Gong G3 SAS

Olyan fegyvert szerettem volna magamnak venni, amely elég kicsi ahhoz, hogy kényelmes legyen  kúszásnál, illetve szükség esetén egy kézzel is könnyen használható legyen. Egyéb projektek miatt sajnos megváltam a fegyvertől, mielőtt játékon is kipróbálhattam volna, azonban ahhoz elég ideig volt nálam, hogy írhassak róla egy-két gondolatot, hátha valakinek a segítségére válik.

 

A doboz tartalma:

-G3SAS
-hi-cap tár
-1500mAh akku
-450mA-es töltő
-tisztítóvessző
-szerelék és imbuszkulcs
-200db kínai 0,20-as BB
-útmutató, céltábla, csőkupak

Műszaki adatok:
-tömeg: 2700g (akkuval)
-hossz: 715mm
-cső hossza: 207mm
-tár kapacitása: 500db BB
-lövedék kezdősebessége: 370 FPS (mért adat)

Első benyomás:

A fegyvert először kézbe véve nagyon megtetszett. Remek súlypont (egy kézzel is könnyen használható), rövid előagy és cső, illetve nagy akksi befogadására alkalmas tus. A kidolgozás szép, ráadásul ez a fegyver is TM másolat. Ami a legjobban megfogott az a hangos, „csattogós” hangja.

Test:

A test műanyagból van, de ez ennél a fegyvernél szerintem nem is annyira baj. Egyedül a hüvelykivetőnél nyikorog, mivel itt könnyen összenyomható. A következő főbb részek vannak fémből: a külső cső, a felhúzókarnál levő rész, az irányzékok, a tárakasztó, az előagyon található RIS, az elsütőbillentyű, a tár, illetve a tust a testtel összekötő elem. A tűzváltó határozottan kattan egyik állásból a másikba.

Előagy:

Az előagy alján fém RIS található. Az oldalán levő lyukakhoz is csatlakoztathatunk ilyet szükség esetén. A kompenzátor sajnos műanyagból van és egy kicsit lötyög. A rajta levő biztosítókar kibiztosításával leszedhető. Ezután láthatóvá válik a külső cső, amin egy anya van. Ezt lecsavarva jutunk a menethez, amire hangtompítót csatlakoztathatunk. Az előagy a kompenzátor eltávolítása után az elején levő gombot lenyomja előre lehúzható. Sajnos hiányzik az elülső irányzék alatt levő gyűrű, amibe a fegyverszíjt csatlakoztathatnánk.

Tus:

A tus fedele gumírozott. A belsejébe a nagy 7 cellás (8,4 V) akksit csak a biztosíték kiszedése után tudtam berakni. Valószínűleg e nélkül is befér, de ahhoz nagyon meg kellene gyűrni a vezetékeket.

Gearbox:

A gearbox ver. 2-es típusú. A hengerfejnél levő belső sarkoknál meg van fúrva, hogy jobban bírja strapát. A belső alkatrészek nagy része (rugóvezető, dugattyú, dugattyúfej, hengerfej stb.) a szokásos polikarbonátból készült. A csapágyak 7 mm-esek és műanyagból készültek.  Az acél CA csapágyak kis reszeléssel belemennek. Én egy szikével kapartam a csapágyak helyeit a GB-n, így sikerült csak beletenni. A rugóvezetőn szokás szerint van egy alátét. A fogaskerekek J.G. feliratúak. A rendszer tökéletesen tömített. A motor Shuang Ba márkájú, ami megfelelő nyomatékot és tűzgyorsaságot biztosít a fegyvernek. A szerelés után őszintén szólva olyan érzésem volt, hogy a GB-t nem is volt annyira szükséges megbontanom, mivel előtte is tökéletesen és tisztán működött.

Hop-up és cső:

A hop-up a G3-as féle tárcsás kivitelű, ami nagyon pontosan állítható és nem állítódik el. A zár hátrahúzása után (ezt rögzíthetjük is) férünk hozzá. A réz cső 207 mm hosszú. A hop-up házat alig tudtam leszedni a csőről, annyira rászorult. A pontosságot elnézve ennek sem ártana egy hop-up gumi csere.

Tár:

Elvileg 500 BB befogadására alkalmas hi-cap tárat kapunk a fegyverhez. Tapasztalatim szerint elég gyakran kell felhúzni. Más tárakat nem volt alkalmam kipróbálni, de a más tulajok szerint a King Arms tárak jól működnek benne.

Akksi:

Az akku 1500mAh-ás, 7 cellás, 8,4 voltos Suang Ba nagy csatlakozós nagy akksi. Tökéletesen működik. A hozzáadott töltővel töltési ideje: 4 óra 40perc.

Töltő:

A töltő szokásos 450mA-es 8,4 voltos NICD/NIMH akksik töltésére használható típus. Mivel én nem használtam sokáig ilyen, egyszerű kínai töltőket, ezért nem tudok róluk nyilatkozni, azonban más játékosok szerint ajánlott jobbfajta töltőt használni.

Szerelék:

Egy szokásos MP5/G3-as szerelékkel van dolgunk. Hibát nem fedeztem fel rajta. Természetesen imbuszkulcsot is kapunk hozzá.

 

Konklúzió
Összességében nagyon meg voltam elégedve a fegyverrel. Aki egy kis méretű, jó hangos fegyvert szeretne relatíve olcsón, nem fog benne csalódni. Csupán a tárak szélessége bosszantott egy kicsit. És legvégül egy tanács: Ne a képek alapján ítélj meg egy fegyvert, mert kézbe vétel és kipróbálás után lehet, hogy teljesen más lesz a véleményed! Attól, hogy szép, nem biztos, hogy kényelmes, és ez fordítva is igaz.

 

Pozitívumok:
-jó helyen van a súlypont
-nagyon jó a hangja
-jó motor
-rövid
-szerelék jár hozzá
-RIS az előagyon

 Negatívumok:
-széles tár
-elülső szíjakasztó hiánya
-a rugóvezető és a csapágyak lehetnének fémből

 

Segítség a szétszedéshez:

Link a szétszereléshez: http://www.youtube.com/watch?v=u9NrMc7agxw&feature=channel_page

 


Írta: Josip, 2009 szeptember 05.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam