Tokyo Marui Desert Warrior 4.3

 

Csomagolás:

A pisztoly a TM 1911 MEU-hoz hasonló dobozban érkezik, a doboz tetején egy grafika a pisztoly képével, és típus feliratával, az oldalán a megszokott biztonsági feliratokkal, ASGK sorszámozott matricával, és vonalkóddal.
A fekete nikecell dobozban mindennek saját, formázott helye van. A tartozékok stabilan rögzülnek a helyükön, szállítás közben nem mozdulnak el.

Tartalom:

A dobozban az alábbi tartozékokat találjuk:
- Desert Warrior 4.3 pisztoly,
- 28BB-s tár,
- regisztrációs lap,
- 5db lőlap,
- felhasználói kézikönyv teljesen japánul, de érthetően,
- tisztítópálca,
- 2db tárba való pöcök, funkciója egyelőre ismeretlen,
- némi BB,

Adatok:
Gyártó: Tokyo Marui
Típus: Desert Warrior 4.3
Hossz: 203 mm
Súly: 820 gramm
Felhasznált anyagok: ABS + fém
Csőhossz: 109 mm
Tárkapacitás: 28BB
Hop-up: állítható
Működés: GBB
Teljesítmény: 270fps

A fegyver:

A fegyvert leginkább jó minőségű ABS-ből készítették. A fontosabb alkatrészek fémből készültek. Öntési nyomok csak a külsőcsövön voltak, máshol nem volt nyoma a gyártásnak.
ABS: szán, tok, markolat, külsőcső, szereléksín,
Fém: irányzékok, elsütő szerkezet, szánakasztó, szánbiztosító, markolatbiztosító, lanyard plug, belsőcső, hop-up kamra, rugóvezető, tár kioldó, tár, csavarok és pinek, valamint a szán és a tok belső váza.

Feliratok:

A szán bal oldalán olvasható egy „OPS-Tactical.45” felirat, alatta egy kódsor, a szán jobb oldalán a „Tactical.45” felirat, a tok jobb oldalán megtalálható az „ASGK”, „TOKYO MARUI CUSTOM”, „MADE IN JAPAN”, valamint a „CRG1368” feliratok. A hüvelykivetőn a „.45ACP” felirat van nyomva. A feliratok kidolgozása mindenhol hibátlan, egyformán homogén.

Irányzékok:

A szánon mindkét irányzék állítható, és cserélhető. Az irányzékok a Hi-Capa 4.3-nál is alkalmazott irányzékok. Gyárilag csak az első célgömbön volt egy kis fehér pötty, a hátsó nézőkén nem volt semmilyen, a célzást segítő festést. Utólagosan sötétben foszforeszkáló festékkel lettek kifestve.
Az irányzékok homogén fekete színűre lettek eloxálva, a színük megegyezik a többi fém alkatrész színével, és minőségével. Az irányzékok gyárilag pontosan vannak beállítva. Sajnos a hátsó nézőke csak külsőre hasonlít a NOVAK stílusú célzókra, a TM MEU-n megtalálható gravírozás itt már lemaradt.

Biztosítás:

A Colt, és Hi-Capa pisztolyoknál megszokott biztosítási módok találhatóak meg ezen a pisztolyon is. A szánbiztosító (ellentétben a KSC-nél tapasztalttal) csak felhúzott kakasnál működik. A markolatbiztosító precízen működik. A pisztollyal csak a két biztosító együttes működtetése után lehet lövést leadni.

Működés:
A pisztoly működése Single Action működésű. A pisztolyból csak úgy lehet lövést leadni, ha a kakast előzőleg megfeszítettük. Ha a pisztoly csőre van töltve, akkor ehhez elég a kakast megfeszíteni, és máris tűzkész állapotban van. Ha nincs csőre töltve, akkor a szán hátrahúzásával végezzük a kakas megfeszítését, és egyben BB-t is adagolunk a csőbe.
A pisztoly működése gyors, és pontos. Az eddigi használat során akadály nem volt. A szán mozgása olyan kicsi, hogy a célpontról alig mozdul el az irányzék. A kezelőszervek határozottan, akadás nélkül mozognak.

Részleges szétszedés:

1. tárat vegyük, és ellenőrizzük a töltetlenséget.

2. a szánt húzzuk hátra „szerelő” állásba, majd a kezünkkel rögzítsük,

3. a szánakasztót a jobb oldalról nyomjuk ki rögzített helyzetéből, és vegyük ki a tokból.

4. a szánt előre mozgatva vegyük le a tokról.

5. a rugóvezetőt toljuk előre, majd a perselyével együtt vegyük ki a szánból,

6. vegyük ki a hop-kamrát a külsőcsővel,

Külső-, és belsőcső:

A külsőcső műanyagból készült, és ezüstfestést kapott. A festés minősége jó, és homogén. A külsőcső tetején öntési nyom található meg, de nem zavaró.
A belsőcső szokásos Marui minőségű, belső felén polírozva. A tolómérő tanúsága szerint, a belső átmérő 5.98mm. Hiba nem található benne,

Hop-up:

Hagyományos Marui hop-up kamra. A tárcsa segítségével finoman állítható, de a hop-up állításhoz a szánt minden esetben le kell venni. A hop-up pisztoly lőtávon nagyon pontos. A kiváló hop-up miatt a hatásos lőtávolsága is nagy, 0,25-ös Guarder BB-vel egy emberi torzó 35 méterről könnyedén meglőhető.

Tár:

A pisztolyhoz egy 28BB befogadására képes tárat adnak, de ezt a mennyiséget biztonsággal nem tudtam kilőni, eddigi tapasztalatom szerint a 24BB kilövése megy gond nélkül. A tár teste fémből, a tárajak, és a tár alja műanyagból lett elkészítve. A betöltő szelep nem kapott O-gyűrűs szigetelést, így a pótlása nélkül sok gáz szökik el a gáz betöltésekor. Érdemes ide egy öngyújtóból kiszedett O-gyűrűt tenni. Használat közben a tár alján lévő csavar kilazult, és a gáz elkezdett szivárogni a tárból. Szerencsére a javításhoz elég volt a csavart jobban megszorítani, és a tömítettség ismét tökéletes lett.

Kronózás:
Tokyo Marui 0,2-es BB-t, és Guarder green gázt használtam a méréshez. A pisztollyal 10 lövést adtam le, beállított hop-up mellett.

A legkisebb és legnagyobb mért kezdősebesség

1. lövés 285fps
2. lövés 283fps
3. lövés 283fps
4. lövés 285fps
5. lövés 283fps
6. lövés 285fps
7. lövés 285fps
8. lövés 283fps
9. lövés 285fps
10. lövés 285fps

 

Lőteszt:
A lőtesztet zárt térben, szobahőmérsékleten, két lőtávon teszteltem. 10 lövést adtam le célzott lövésekkel, két különböző lőtávolságon, egy kicsinyített IPSC lőlapra, amit egy A4-es papírra nyomtattunk ki. A lőlapon körrel jelöltem a találatokat.

6,5 méter

 

10,5 méter

Személyes vélemény:

Magas minőségű kidolgozás, az eddig látott Marui pisztolyokhoz képest kiemelkedő pontosság jellemzi a pisztolyt. A markolata kényelmes, és nem csúszkál az ember kezében. Rengeteg hozzá a kiegészítő, a pót-, és tuning alkatrész. Customizálni nagyon jól lehet, csak pénz kell hozzá. Határ a csillagos ég. Akinek nem okoz gondot a műanyag test és szán, viszont egy megbízható, pontos pisztolyt szeretne, akkor egy jó választás lehet még a magas ára ellenére is.

 

Pozitívum:
- minőségi gyártás,
- precíz működés,
- kiváló hop-up,
- állítható irányzékok,
- nagy lőtáv,
- kiváló pontosság,
- rengeteg pótalkatrész,
- széleskörű teljesítmény, és optikai tuning lehetőség,
- fel-le vehető szereléksín,

 

Negatívum:
- kevés fém alkatrész,
- a nézőkén nincs célzó pötty,
- a hop-up állításhoz le kell venni a szánt,
- a szereléksín levételekor lyukak látszanak a tokon,
- nehéz hozzá jó polimer vagy kydex tokot találni,
- magas vételár,

 

Írta: Interpol, 2010 július 15.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam