Tokyo Marui Night Warrior 5.1

 

Csomagolás:

A pisztoly a TM Dessert Warrior 4.3-hoz hasonló dobozban érkezik, a doboz tetején egy grafika a pisztoly képével, és típus feliratával, az oldalán a megszokott biztonsági feliratokkal, ASGK sorszámozott matricával, és vonalkóddal.
A fekete nikecell dobozban mindennek saját, formázott helye van. A tartozékok stabilan rögzülnek a helyükön, szállítás közben nem mozdulnak el.

Tartalom:

A dobozban az alábbi tartozékokat találjuk:
- Night Warrior 5.1 pisztoly,
- 28BB-s tár,
- regisztrációs lap,
- 5db lőlap,
- felhasználói kézikönyv TM MEU-hoz teljesen japánul, de érthetően illusztrálva,
- Night Warrior kiegészítő robbantott rajz,
- tisztítópálca,
- 2db tárba való pöcök, funkciója egyelőre ismeretlen,
- szétszedéshez való „kulcs”,
- némi BB,

Adatok:
Gyártó: Tokyo Marui
Típus: Night Warrior 5.1 (No.43)
Hossz: 223 mm
Súly: 843 gramm
Felhasznált anyagok: ABS + fém
Csőhossz: 128 mm
Tárkapacitás: 28BB
Hop-up: állítható
Működés: GBB
Teljesítmény: 310fps

A fegyver:

A fegyvert ugyanolyan jó minőségű ABS-ből készítették, mint a Desert Warrior-t. A fontosabb alkatrészek fémből készültek. Öntési nyom sehol nem található. A kivitelezés minősége meghaladja a Desert Warrior-nál megismert minőséget.
ABS: szán, tok, markolat, külsőcső, szereléksín,
Fém: irányzékok, elsütő szerkezet, szánakasztó, szánbiztosító, markolatbiztosító, lanyard plug, belsőcső, hop-up kamra, rugóvezető, tár kioldó, tár, csavarok és pinek, valamint a szán és a tok belső váza.

Feliratok:

A szán bal oldalán található „Night Warrior Combat Custom” felirat, alatta egy kódsor, a szán jobb oldalán nincs felirat, a tok jobb oldalán megtalálható az „ASGK”, „TOKYO MARUI CUSTOM”, „MADE IN JAPAN”, valamint a „CRG1368” feliratok. A hüvelykivetőn a „.NW7125.45ACP” felirat van nyomva. A feliratok kidolgozása mindenhol hibátlan, egyformán homogén.

Irányzékok:

A szánon mindkét irányzék állítható, és cserélhető. Az irányzékok formája Kimber Custom stílusúak, felirat nincs rajtuk. Gyárilag az első célgömbön és a hátsó nézőkén is van a célzást segítő festést. Ennek köszönhetően kiválóan lehet célozni a pisztollyal.
Az irányzékok homogén fekete színűre lettek eloxálva, a színük megegyezik a többi fém alkatrész színével, és minőségével. Az irányzékok ennél a pisztolynál is gyárilag pontosan vannak beállítva.

Biztosítás:

A Colt, és Hi-Capa pisztolyoknál megszokott biztosítási módok találhatóak meg ezen a pisztolyon is. A markolatbiztosító precízen működik. A pisztollyal csak a két biztosító együttes működtetése után lehet lövést leadni.

Működés:
A pisztoly működése Single Action működésű. A pisztolyból csak úgy lehet lövést leadni, ha a kakast előzőleg megfeszítettük. Ha a pisztoly csőre van töltve, akkor ehhez elég a kakast megfeszíteni, és máris tűzkész állapotban van. Ha nincs csőre töltve, akkor a szán hátrahúzásával végezzük a kakas megfeszítését, és egyben BB-t is adagolunk a csőbe.
A pisztoly működése gyors, és pontos. Az eddigi használat során akadály nem volt. A szán mozgása olyan kicsi, hogy a célpontról alig mozdul el az irányzék. A kezelőszervek határozottan, akadás nélkül mozognak.

Részleges szétszedés:


1. a tárat vegyük ki a pisztolyból, és ellenőrizzük a töltetlenséget,


2. a szánt húzzuk hátra „szerelő” állásba, majd a kezünkkel rögzítsük,


3. a szánakasztót a jobb oldalról nyomjuk ki rögzített helyzetéből, és vegyük ki a tokból.


4. a szánt előre mozgatva vegyük le a tokról.


5. a rugóvezetőt és a helyretolórugót vegyük ki a szánból,


6. a cső elején lévő fém csővéget fordítsuk el a leírás szerint,


7. a szánból előrefelé húzva vegyük ki a hop-kamrát a külsőcsővel,

Külső-, belsőcső:

A külsőcső műanyagból készült, és ezüstfestést kapott. A festés minősége jó, és homogén. A külsőcső felszínén gyártási nyomok nem voltak, kivitelezése elismerést érdemel. A belsőcső szokásos Marui minőségű, belső felén tükörfényesre polírozva. A belsőcső átmérője itt is 5,98mm. Hiba a csőben nem volt található.

Hop-up:

Hagyományos Marui hop-up kamra. A tárcsa segítségével finoman állítható, de a hop-up állításhoz a szánt minden esetben le kell venni. A hop-up pisztoly lőtávon kiemelkedően pontos. A kiváló hop-up miatt a hatásos lőtávolsága is nagy, 0,25-ös Guarder BB-vel egy emberi torzó 35 méterről könnyedén meglőhető. A maximális lőtávolság meghaladja a 45 métert. A szórásképe meglepően kicsi.

Tár:

A pisztolyhoz egy 28BB befogadására képes tárat adnak, ez tökéletesen megegyezik a Desert Warrior-hoz adott tárral, természetesen egymás táraival is pontosan működnek. A tár fémből, a tárajak, és a tár alja műanyagból lett elkészítve. A betöltő szelep itt sem kapott O-gyűrűs tömítést, így a pótlása nélkül sok gáz szökik el töltéskor. Érdemes ide egy öngyújtóból kiszedett O-gyűrűt tenni. Használat közben hiba nem jött elő, megbízhatóan működött.

Kronózás:
Tokyo Marui 0,2-es BB-t, és Guarder green gázt használtam a méréshez. A pisztollyal 10 lövést adtam le, beállított hop-up mellett. Minden lövés között kb. 10 másodperc szünetet tartottam.

A legkisebb, az átlagos és a legnagyobb mért kezdősebesség.

1. lövés 311fps
2. lövés 312fps
3. lövés 311fps
4. lövés 312fps
5. lövés 314fps
6. lövés 311fps
7. lövés 311fps
8. lövés 312fps
9. lövés 309fps
10. lövés 308fps

Lőteszt:
A lőtesztet zárt térben, szobahőmérsékleten, két lőtávon teszteltem. 10 lövést adtam le célzott lövésekkel, két különböző lőtávolságon, egy kicsinyített IPSC lőlapra, amit egy A4-es papírra nyomtattunk ki. A lőlapon körrel jelöltem a találatokat.

6,5 méter

 

10,5 méter

Személyes vélemény:
Úgy tűnik a Marui cég tett egy nagy lépést a minőségi gyártás terén, és azokat a pici szépséghibákat, amiket a régebbi szériákon esetlegesen találni lehetett, itt már nem fogadták el a gyártás során, és szinte tökéletes minőségű, működésű pisztolyt gyártottak. A pisztoly csak kicsit került többe, mint a másik tervezett pisztoly (WE Dessert Warrior 4.3 - 33500HUF + vámÁFA). Az árát maximálisan megéri, mert könnyen használható, és megbízhatóan működik. Szerencsére hiba nélkül fogadja a Dessert Warrior 4.3 tárát, viszont a WE 1911A1 tárai nem kompatibilisek vele.

 

Pozitívum:
- minőségi gyártás,
- kiváló színek,
- precíz működés,
- kiváló hop-up,
- állítható irányzékok,
- nagy lőtáv,
- kiváló pontosság,
- rengeteg pótalkatrész,
- széleskörű teljesítmény, és optikai tuning lehetőség,
- fel-le vehető szereléksín,
- kiváló vételár (39500HUF)

 

Negatívum:
- kevés fém alkatrész,
- a hop-up állításhoz le kell venni a szánt,
- a szereléksín levételekor lyukak látszanak a tokon,
- a G&P M3-as lámpa szorul a szereléken,
- nehéz hozzá jó polimer vagy kydex tokot találni,

 

Írta: Interpol, 2010 július 24.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam