Tokyo Marui P226 GBB

 

Technikai adatok:
Hossz: 196mm
Súly: 797gramm
Csőhossz: 97mm
Tárkapacitás: 26
Felhasznált anyagok: ABS és fém
Hop-up: állítható
Teljesítmény: 285fps

Felhasznált anyagok:

A pisztoly ABS műanyagból és fémből készült. A műanyag részek jó minőségűek, masszívak, erősek. A szán kidolgozása szép, nem találni rajta kivetni valót. A tok szintén ebből az erős műanyagból készült, nem ropog még erősebb markolászás hatására sem. Egyetlen negatívum a tok alján lévő összeillesztési nyom, de mivel kézzel nem nagyon érezhető, ez inkább esztétikai hiba. A nozzle is műanyagból készült, ha megsérül cserealkatrész beszerzése után kicserélhető.
A pisztoly fém részei az elsütő-szerkezet, a tárakasztó, a szánakasztó, a fesztelenítő, a szánrögzítő, a rugóvezető, a tár, az irányzék, és a blowback-szelep.

Feliratok:

1. Feliratok a fegyver bal oldalán

A feliratok a markolaton, a szánon, a tokon, és a „töltényűrön” találhatóak. A szán bal oldalán a fegyver típusa és az amerikai gyártó megnevezése, a markolat bal oldalán a pisztoly típusszáma (P226) látható.

2. Feliratok a fegyver jobb oldalán

Jobb oldalon a japán gyártó feliratai, a sorszáma, a „töltényűrön” a „9mm Para” felirat, a jobb markolaton a gyár felirata látható.

Irányzékok:

3. A hátsó és első irányzék

Az irányzékok fémből készültek, melyekbe kis mélyedéseket martak, és ezekbe fehér festéket tettek, hogy megkönnyítsék a célzást. Ezek a fehér pontok jól láthatóak. Hiányossága, hogy egyik irányzék sem állítható.

Biztosítás:

4. A kezelőszervek: szánrögzítő, fesztelenítő, tárkioldó, szánakasztó, kakas

A fegyver hagyományos biztosítással nem rendelkezik, viszont találunk rajta működő fesztelenítőt. Ezzel a tűzkész állapotból lehet a pisztolyt feszteleníteni, ilyenkor a kakas visszaugrik a fesztelenített helyzetébe. A fegyver ilyenkor csőre töltve marad! A lövéshez nem kell újra felhúzni a szánt, elég a kakast hátrahúzni, vagy az elsütőbillentyűt meghúzni, és ezzel megtörténik a lövés. A tűzkész pisztoly elsütéséhez nem kell nagy erőt kifejteni. Ha huzamosabb ideig nem használjuk, célszerű feszteleníteni, és úgy hordani.

Belső-, és külsőcső:

5. belsőcső és a belső felszíne

A pisztoly belső csöve rézből készült, a belseje tükörfényesre van polírozva. A cső belső felszíne tökéletes állapotban van, annak ellenére, hogy a pisztoly használt.

6. A külső és a belsőcső

A külsőcső műanyagból készült, a minősége megfelelő. A külsőcsőben kicsit jobbra-balra mozog a belsőcső, de ez a pontosságot nem befolyásolja. A külsőcső elején huzagolás imitáció található.

Hop-up:

7. A hop-up egység, és a csőbe belógó hop-up gumi

A Marui pisztolyoknál megszokott tárcsás hop-up állítószerkezet található meg a pisztolyban. Ahhoz, hogy hozzáférjünk a hop-up-hoz mindig le kell venni a szánt a pisztolyról. A hop-up fokozatmentesen állítható, és a hop-hatás iránya is jelölve van. Könnyen lehetet a pisztolyt átállítani 0,2-es BB-ről 0,25-re.

Tár:

8. A tár oldalról

9. A tár eleje és hátulja

10. A tárajak, a gumi tömítés, és a szelep

11. A gázbetöltő szelep

A tár szinte teljesen fémből készült, csak a tárajak készült műanyagból, a gázkiáramló nyílás tömítése pedig jó minőségű gumiból. Minimális használati nyomok látszanak rajtuk, de állapotuk tökéletes. A tár alján lévő gázbetöltő szelep gumi O-gyűrűvel szigetelt. A tárba a BB-ket két módon tehetjük be, vagy az adogató műanyag teljes lehúzása után a tár elején lévő kiszélesített nyíláson keresztül, vagy a tárajak felől. A tár tökéletesen illeszkedik a tárfészekbe, rögzítése stabil, nem mozog semelyik irányba. A tárakasztó kiválóan működik.

Személyes vélemény:
Használat során a hideg időben 14BB-t lehetett egy töltés gázzal kilőni, ebből is látszik, hogy nem téli használatra tervezték. Működésében nem volt hiba, a használt kora ellenére nem volt kopás az alkatrészeken. A pisztoly 0,25-ös Guarder BB-vel meglepően pontos, 10 méteren 3-4cm a szórás, 20 méteren 7-8cm.

Pozitívumok:
- kinézete, fogása
- van fesztelenítő,
- hiba nélküli működés,
- szereléksín,
- gyárilag kialakított sling akasztó,
- könnyen szerelhető,
- pontos, jó lőtáv

Negatívumok:
- hop-up állítás nehézkes,
- kevés fém alkatrész,
- ára

Külön szeretném megköszönni Kopasznak (S.A.B.), hogy a pisztolyát a teszthez rendelkezésemre bocsátotta!

Szöveg: saját

Képek: saját, internet,

Írta: Interpol, 2010 január 03.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam