G&G Tracer BB

Mint már az előző leírásban ahol a G&P Tracer tárral kapcsolatban leírásra került, egy Tracer - rendszerhez a megvilágító egységen kívül szükség van olyan BB-re is, ami képes arra, hogy a fényt felvegye, majd foszforeszkáljon.

A mostani leírásban szeretném bemutatni a G&G cég által gyártott BB-t, ami kategóriájában jelenleg a legjobb választásnak tűnik.

 

G&G Tracer BB

Amikor megvettem legelőször a Tracer tárat, sokat gondolkodtam, milyen "világítós" BB-t vegyek hozzá. Nagyon sokáig a piacon csak 0,12g-os súlyú BB-t lehetett venni, de úgy gondoltam, hogy menőzésre lehetne csak használni, és az áruk is horribilis volt.

Hosszú idő telt el addig, amíg az első 0,2g-os BB-k megjelentek a piacon.

Nagyjából egy időben találtam meg WGC Shop web-boltjában a Marui és a G&G cégek termékét. Megegyeztek abban, hogy mindegyik 0,2g-os volt, és fényhatás után foszforeszkáltak. A különbség az árban, a színben, és a kiszerelés mennyiségében volt.

A Marui 15$-ért adta a 900db BB-t, és a BB narancs-pirosas színben foszforeszkált (a későbbiek zöldek lettek). A BB-k egy kartondobozban voltak, kis nylonzacskóba csomagolva.

A G&G 13$-ért adta az 1800db BB-t, és szép zöld színben foszforeszkáltak. A BB-k a képen látható erős, műanyag üvegben kerültek a piacra, és a kupak alatt egy hővel rögzített alumínium-műanyag fólia védi a BB-ket a szennyeződéstől a kibontásig.

Mivel a Marui ára és mennyisége nem volt megfelelő, így a G&G termékét rendeltem meg anno kipróbálás céljából.

 

A csomagolás:

Nézzünk néhány képet, hogyan is néz ki a BB a gyakorlatban. Erős fény hatására a BB először erősebben foszforeszkál, majd szép folyamatosan csökken a fényereje, de még kb. 1 órán keresztül, ha haloványan is de látható némi fény.

Megvilágítás után közvetlenül a BB-s palack:

Majd körülbelül 1-2 perc múlva:

Ugyanez 5m-ről:

majd valamivel később ahogy csökkent egy kicsit a fénye:

A lövéskor a szórásképe nagyjából ugyanaz, mint a többi márkás (Blaster, Marui, G&G) 0,2g-os BB-nek és nagy előnye, hogy használatakor nem szükséges a már előzőleg jól beállított hop-upot eltekerni.

Én csak G&P M4/M16 Tracer Unit -ban tudtam kipróbálni, és a tár minőségének köszönhetően nem fordultak elő soha problémák a használata során.

Előnyei:

  • kitűnő minőség,
  • relatíve hosszan foszforeszkál,
  • olcsó,
  • minimális szórás a BB-k méretében.

Hátrányai:

  • a csomagolása műanyag üveg -> zörög játék közben,
  • Egyelőre csak ebben az egy súlyban gyártják,
  • lövéskor minket is látni fognak!

 

Személyes vélemény:

Személyes véleményem az, hogy a jelenlegi játékokon egyelőre nincs értelme használni, de amikor a szervezett játékokon már lesz éjszakai játék is, akkor már értelmet nyerhet. Jelenleg csak menőzésre lehet használni, de egy komolyabb MilSim játék esetén már el tudom képzelni, mint célmegjelölő BB.

Esetleg el lehet gondolkodni azon, hogy aki ilyen BB-vel játszik éjszakai játékon, annak esetleg nem kéne a ma használatos villantást alkalmaznia.

 

A BB beszerezhető: WGC Shop (link)

 

Írta: Interpol, 2008 május 16.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam