WE 1911A1 3.8

2012 tavaszán vásároltuk meg ezt a WE pisztolyt. Olyan pisztolyra volt szükségünk, amit jól lehet használni sniper-ként, és gyalogosként is. A választást befolyásolta a méret, a tömeg, és az ár is. Összesen három lehetséges jelölt jöhetett szóba, ezek a Tokyo Marui Glock 26, a WE 1911A1 3.8, és a Maruzen PPK voltak. A TM Glock26 az ára, az alkatrészek hiánya miatt, a Maruzen PKK az alkatrészek és a hazai tapasztalatok hiánya miatt esett ki végül a választásból. A WE 1911A1 3.8 mellett a plusz tár, az ára, a mérete, és a csapattársak hasonló típusai szóltak. Így megrendeltük a pisztolyt a WGC webboltból, ami 1 hét szállítási idő után meg is érkezett.

 

Csomagolás:

A pisztoly és a tárak egy fekete, hullámpapír dobozba vannak csomagolva. A WE cég nem fukarkodik a feliratokkal, minden oldalra jutott belőle, általában a cég neve, a pisztoly típusa, és biztonsági figyelmezetések olvashatóak rajta.

A dobozt kinyitva a pisztolyt és a tárakat egy fekete selyemmel borított, formázott hungarocell tartóba ágyazva találjuk meg, stabilan rögzülnek, nem kell félni attól, hogy karcolódik a felületük, vagy törhetnek valahol.

Tartalom:
- WE 1911A1 3.8 pisztoly
- 2db 11BB-s tár,
- használati utasítás,

Technikai adatok:
Gyártó: WE-Tech
Típus: 1911A1 3.8 Goverment
Hossz: 190 mm
Súly: 860 gramm
Felhasznált anyagok: fém + ABS
Csőhossz: 84 mm
Tárkapacitás: 11BB
Hop-up: állítható
Működés: GBB
Teljesítmény: 280fps

 

A fegyver:

A markolatpanelek kivételével a pisztoly minden alkatrésze fémből készült. A fém részek egyforma színű felületkezelést kaptak, nem ütnek el egymástól sehol az alkatrészek. Méretéből adódóan kompakt pisztoly, 3cm-el rövidebb a hagyományos 1911-hez képest. Működésre teljesen megegyezik a többi 1911-széria pisztollyal. A kezelőszervek pontosan működnek, a szán is csak annyira lötyög, mint a többi WE 1911 pisztoly esetében.

 

Feliratok:

A pisztolyon, a hátsó irányzékon az állítás irányát mutató, és a „töltényűrön” a „.45 ACP” felirat található . Sem a gyártóra, sem a típusra utaló felirat nem került fel a pisztolyra.

 

Irányzékok:

Mindkét irányzék fémből készült, az első irányzék egybe van öntve a szánnal, így ez nem állítható. A hátsó irányzék viszont minden irányba állítható, elég széles határok között.

Az irányzékok nem kaptak fehér festést, így a célzás picit nehézkes. Mi utólag az első irányzékra festettünk egy foszforeszkáló pöttyöt, a hátsó nézőkére pedig egy Glock-stílusú „U”-alakot, hogy a célzást megkönnyítsük a használójának.

Ez a festék természetesen már szépen foszforeszkál a sötétben, megkönnyítve a szürkületi/éjszakai használatot.

 

Biztosítás:

A pisztoly biztosítása ugyanolyan, mint a többi 1911 pisztolyé. A pisztolyt csak a kakas megfeszített állapotában lehet bebiztosítani. Kibiztosított állapotban viszont csak akkor adható le vele a lövés, ha a markolatbiztosító is benyomásra kerül.

Létezik a kakasnak egy köztes állása is, ilyenkor a kakast félig visszaengedjük. Ebben a helyzetben a pisztolyt nem lehet biztosítani, és elsütni sem, hiába van kibiztosítva. Lövéshez előbb a kakast ismét teljesen hátra kell húzni, és már lehet is lőni vele.Működés:
Természetesen ez a pisztoly is Single Action működésű. Az első lövés leadása előtt töltőfogás, vagy a kakas megfeszítése szükséges. Lövéskor a pisztolynak szép csattogó hangja van, az eddig leadott kb. 100 lövésnél nem lépett fel probléma.

 

Részleges szétszedés:


1. vegyük ki a tárat a pisztolyból, és ellenőrizzük a töltetlenséget.


2. a szánt húzzuk hátra addig, hogy a szánakasztót ki tudjuk tolni.


3. előretolva vegyük le a szánt a tokról.


4. a rugóvezetőt a helyretolórugóval vegyük ki a szánból.


5. a rugóvezető perselyét toljuk ki a szánból.


6. a külsőcsövet húzzuk ki előrefelé a szánból.

 

Külső, és belsőcső:

A külsőcső krómszínű, és egy darabból készült. A hop-up kamránál látszanak az illesztései, mivel nem dolgozták el szépen az öntési nyomokat. Ez a hiba ugyan látható, de nem annyira zavaró.

A belsőcső a megszokott rézből készült alapcső. A kivitelezésével nincs gond, egy helyen látszik csak némi sérülés, ez pedig a csőtorkolat külső éle. Itt a megmunkálási/reszelési nyomok láthatóak, de természetesen ez nem befolyásolja a működést.

 

Hop-up:

A már ismert, két részből álló hop-up kamra került itt is beépítésre. A kivitelezése olyan, amilyen alapban elvárható, még egy ilyen árkategóriájú pisztoly esetében is. Az első használat előtt érdemes ellenőrizni a lenyomó állását, mert előfordulhat, hogy gyárilag ferde egy kicsit. Ebben az esetben óvatosan feszítsük meg a kívánt irányban, hogy a lenyomó a lehetőleg minél egyenesebben álljon. Ennél a pisztolynál csak egy kicsit kellett lefelé feszíteni, és máris jobban állt a lenyomó.

A hop-up állításhoz, mint mindig le kell venni a szánt, cserébe a beállításunk nem mászik el. A pisztolyt jelenleg Guarder 0,28-as BB-hez állítottuk be, így egy mellkas méretű célpontot is el lehet találni vele 40 méterről.

 

Tár:

A pisztolyhoz szerencsére egyből két tárat is adtak, amelyekbe 11db BB-t lehet betárazni. Az első használat előtt érdemes a tárak tömítettségét, és a szelepek rendes tömítését ellenőrizni. Mindkét tár esetében mind a betöltő, mind a kieresztő szelepet beljebb lehetett csavarni, ezzel javult a tömítettség.

Természetesen ennél a tárnál is megtaláljuk az adogatótömb megakasztására szolgáló mélyedést, így megkönnyítve a BB-k töltését a tárba.

Fontos megjegyezni, hogy a pisztoly képes fogadni, és hiba nélkül üzemelni a normális méretű 1911 és MEU tárakkal is, csak ilyenkor a hosszabb tárak közel fél centit kilógnak a markolatból.

 

Kronózás:
A pisztolyt szobahőmérsékleten, Ultrair green gázzal, és Guarder 0,2-es BB-vel kronóztam. Az alábbi eredményeket kaptam:

1. lövés: 278,5 fps
2. lövés: 278 fps
3. lövés: 277,8 fps
4. lövés: 278,2 fps
5. lövés: 278 fps

Legnagyobb teljesítmény: 278,5 fps
Legkisebb teljesítmény: 277,8 fps
Átlagos teljesítmény: 278,1 fps
Teljesítményszórás: +/- 0,26 fps

 

Lő teszt:
A pisztoly lő tesztjét szobahőmérsékleten, zárt térben végeztem el, a célpont egy A/4-es lapra nyomtatott, 1/3-ad méretű IPSC lőlap volt. A lő teszthez Guarder 0,28-as BB-t használtam, 8 méterről, szabadkézből adtam le a 10 lövést, a lövések között 3-5 másodperc szünetet tartva. A lőlapon körrel vannak jelölve a találatok.

(nagyobb felbontásért klikk a képre!)

 

Személyes vélemény:
A WE Hi-Capa 3.8 rossz tapasztalataiból kiindulva kicsit tartottam a pisztolytól, de egyben reményre is okot adott, hogy alapvetően egy kicsinyített 1911A1-el van dolgunk. Szerkezetileg, és működésileg szerencsére a nagyobb pisztolyokra ütött, és szerencsére a teljesítménye sem marad el tőlük. A kis mérete miatt könnyen rejthető, az állítható irányzéka miatt elég pontosra belőhető, és ugyan a hop-up teljesítménye egy árnyalatnyival elmarad a nagy testvérektől, és a Socom Gear-től, de a pisztolyoktól általában elvárt lőtávot jócskán túlszárnyalja. Ideális pisztoly lehet bárkinek, akinek nem lapát méretű tenyere van, jómagam ha most állnék pisztolyvásárlás előtt, megvenném minden gond nélkül. Az ára jelenlegi árfolyamon 25500HUF volt. Ennyi pénzért ajándék egy ilyen pisztoly, ráadásul két tárral.

 

Pozitívum:
- korrekt vételár (25500HUF)
- full fém,
- kompakt méret,
- pontos működés,
- állítható hátsó irányzék,
- plusz tartalék tár,
- az eredeti és a másolat Blackhawk! tokokba is rendesen illeszkedik,
- alkatrész ellátottság,

Negatívum:
- feliratok hiánya,
- bóvli markolatpanelek,
- nem kontrasztos irányzékok,
- gyorsan kopó festés (mint szinte minden WE pisztoly esetében),

 

 

 

Írta: Interpol, 2012 május 23.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam