WE 1911A1 Tactical

Az egyik vendég játékostársunk, Vick úgy döntött, hogy egy strapabíró pisztolyra cseréli a KSC USP .45-ös pisztolyát. Miután fontos szempont volt, hogy minél több fém alkatrész legyen a pisztolyon, így a legjobb választás az alábbiakban ismertetett WE 1911A1 Tactical lett. A pisztolyt nagy érdeklődés, és még nagyobb elvárás övezte az első próbákig. Szerencsére a vételárát meghazudtolta, és kiválóan teljesített. Mégis lehet olcsón, jó pisztolyt venni.

Csomagolás:

A pisztoly egy fekete hullámpapír kartondobozba van csomagolva. A doboz tetején a cég logo-ja, és a cég neve van feltűntetve. A doboz oldalán biztonsági figyelmeztetések, és nagy betűkkel a "WE Hi-Capa" felirat van nyomtatva.
A fehér hungarocell tartót kellemes tapintatú szövettel vonták be, ebbe helyezték el a pisztolyt, és a tartozékait. Mivel a doboz, és a hungarocell belső a Hi-Capa pisztolyokhoz lett gyártva az 1911A1 replika nem rögzül stabilan a dobozban. A pisztoly, és a tárak is kimozdulnak minden irányban, így az óvatos szállítás mindenképpen hasznos lehet.

Tartalom:

A dobozban az alábbi tartozékokat találjuk:
- 1911A1 Tactical pisztoly,
- 2db tár,

Adatok:
Gyártó: WE-Tech
Típus: 1911A1 Tactical
Hossz: 223 mm
Súly: 970 gramm
Felhasznált anyagok: ABS + fém
Csőhossz: 128 mm
Tárkapacitás: 15BB
Hop-up: állítható
Működés: GBB
Teljesítmény: 290fps

A fegyver:

A pisztolyt a markolatpanelek kivételével teljesen fémből készítették. Megmunkálási nyom sehol nem található, a kivitelezés minősége meghaladja az általam eddig látott kínai replika minőséget.
ABS: markolatpanelek,
Fém: szán, tok, külsőcső, irányzékok, elsütő szerkezet, szánakasztó, szánbiztosító, markolatbiztosító, lanyard plug, belsőcső, hop-up kamra, rugóvezető, tár kioldó, tár, csavarok és pinek.

Feliratok:

A pisztolyon az összes felirat, és logo ezüst színnel szitázva van, kivitelezésük szép, egyelőre nem koptak le. A szán bal oldalán a „MODEL 1911-A1 CAL.45” felirat és a biztosító felett a cég logo-ja van. A szán jobb oldalán a gyártó neve van felfestve, valamint a biztosító felett itt is egy logo található. A hüvelykivetőnél a ".45 ACP" felirat van beütve a külsőcsőbe.

Irányzékok:

A szánon az első irányzék nem állítható. és nem is cserélhető. A hátsó irányzék szerencsére már cserélhető. Gyárilag az első célgömbön és a hátsó nézőkén is van a célzást segítő festés.
Az irányzékok színe megegyezik a többi fém alkatrész színével, és minőségével. Az irányzékok ennél a pisztolynál is gyárilag pontosan vannak beállítva.

Biztosítás:

A Colt, és Hi-Capa pisztolyoknál megszokott biztosítási módok találhatóak meg a WE ezen a pisztolyán is. A markolatbiztosító precízen működik. A pisztollyal csak a két biztosító együttes működtetése után lehet lövést leadni. Kis hibaként említeném meg, hogy a szánbiztosítót fesztelenített állapotban is lehet használni, szemben a Marui pisztolyokkal, amiknél csak a kakas megfeszített állapotában használható a szánbiztosító.

Működés:
A pisztoly Single Action működésű, belőle csak úgy lehet lövést leadni, ha a kakast előzőleg megfeszítettük.
A pisztoly lövéskor hangos, jellegzetes fémes hangot ad. A próbák során akadály csak egyszer fordult elő, kronózáskor a pisztollyal kb. 45 fokban lefelé céloztam, és az egyik lövésnél a szán hátsó helyzetben maradt, miközben a tárban még volt BB. A lövéskor a pisztoly irányzéka kis mértékben elmozdul a célpontról, de a jól látható irányzékoknak köszönhetően könnyebben lehet célra tartani, mint a TM hasonló típusait. A kezelőszervek könnyedén, akadás nélkül mozognak. Ellentétben a TM hasonló típusaival, a hátsó helyzetben megakasztott szánt, csak a szánakasztóval lehet a hátsó állásából oldani, mert kimaradt belőle az a kis rugó, ami a TM pisztolyoknál visszahúzza a szánakasztót.

Részleges szétszedés:


1. a tárat vegyük ki a pisztolyból, és ellenőrizzük a töltetlenséget,


2. a szánt húzzuk hátra „szerelő” állásba, majd a kezünkkel rögzítsük,


3. a szánakasztót a jobb oldalról nyomjuk ki rögzített helyzetéből, és vegyük ki a tokból.


4. a szánt előre mozgatva vegyük le a tokról.


5. a rugóvezetőt és a helyretolórugót vegyük ki a szánból,


6. a cső elején lévő fém csővéget fordítsuk el a képen látható módon,


7. a szánból előrefelé húzva vegyük ki a hop-kamrát a külsőcsővel,

Külső-, belsőcső:

A külsőcső fémből készült, és ezüstfestést kapott. A festés minősége jó, és homogén. A torkolati részénél a huzagolásba menetet metszettek, hogy képes legyen hangtompító rögzítésére, de szerintem ez veszélyezteti a működést, mert a szán hátrafelé mozgásakor a belsőcső kis mértékben előrefelé mozog, és beleütközhet a hangtompítóba, ezzel akadályozva a normális működést - de legalább jól néz ki. A belsőcső a Marui minőséget közelíti, belső felén tükörfényesre van polírozva, átmérője 6,00 mm. A csőben semmilyen hiba nem volt található.

Hop-up:

A pisztolyban Marui rendszerű hop-up kamra van, kisebb módosításokkal. A hop-up kamrán található egy kis csavarral rögzített műanyag alkatrész, amit ha kicsavarunk, a kamra és a belsőcső könnyedén kihúzható a külsőcsőből, nem kell feszegetni, mint a TM esetében. Ezt mindenképpen jobb megoldásnak gondolom az esetleges későbbi tuning külsőcső cseréjekor. A kamrán lévő tárcsa segítségével finoman állítható a hop-hatás, de a hop-up állításhoz a szánt minden esetben le kell venni ugyanúgy, mint a TM pisztolyoknál. A hop-up pisztoly lőtávon nagyon pontos.

Tár:

A pisztolyhoz két darab 15BB befogadására képes, egysoros tárat adnak. A tárak nem kompatibilisek a TM hasonló táraival. A teljes tár fémből lett legyártva. A két tár betöltő szelepeihez csak az egyiknél található O-gyűrűs tömítés, a másik szelephez nem jutott. A tár adogatótömbjét lehúzott állapotban meg lehet akasztani (mint pár KSC tárnál) és ennek segítségével a BB-ket könnyű a tárba betölteni. Használat közben hiba nem jött elő, megbízhatóan működött.

Kronózás:
Guarder 0,2-es BB-t, és Ultrair green gázt használtam a méréshez. A pisztollyal beállított hop-up mellett 10 lövést adtam le, minden lövés között kb. 5 másodperc szünetet tartottam.

A legkisebb, az átlagos és a legnagyobb mért kezdősebesség.

1. lövés 264fps
2. lövés 276fps
3. lövés 281fps
4. lövés 277fps
5. lövés 288fps
6. lövés 298fps
7. lövés 295fps
8. lövés 294fps
9. lövés 295fps
10. lövés 298fps

Lőteszt:
A lőtesztet zárt térben, szobahőmérsékleten, több lőtávon teszteltük a pisztoly tulajdonosával. 10 lövést adott le célzott lövésekkel, két különböző lőtávolságon, egy kicsinyített IPSC lőlapra, amit egy A4-es papírra nyomtattunk ki. A lőlapon körrel jelöltem a találatokat.

6,5 méter

 

12 méter:

Személyes vélemény:

Nagyon kellemes fogású, jó súlyelosztású pisztoly. A markolat az USP után talán kicsit kényelmetlen, de hosszútávon megszokható. A felületkezelés és festés egészen kellemes, hátránya, hogy igen könnyedén kopik. Valamilyen oknál fogva a hátraakadt szánt nem lehet a szán kis hátrahúzásával előre engedni, csak a szánakasztóval. A tárból a betöltött BB egy töltettel kilőhető. A pisztoly hátrarúgása egész jó, de természetesen nem vetekszik az éles lőfegyverrel. Összességében nagyon szeretem. Az árát maximálisan megéri, mert könnyen használható, és megbízhatóan működik.

 

Pozitívum:
- szép felület,
- összeszerelés minősége,
- kiváló pontosság,
- rengeteg pótalkatrész,
- széleskörű teljesítmény, és optikai tuning lehetőség,
- 2 tár,
- a szereléksínre könnyedén fel lehet tenni a G&P M3-as lámpát,
- kiváló vételár (26500HUF)

 

Negatívum:
- a hop-up állításhoz le kell venni a szánt,
- a szép felületkezelés már most kopik néhány helyen,
- az első irányzék nem cserélhető,
- a tárak nem illeszkednek a TM hasonló típusokhoz,

 

Írta: Interpol és Vick, 2010 augusztus 05.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam