Rendelés és webshop-ok leírása

Ezzel a leírással azoknak a játékosoknak szeretnénk segíteni, akik külföldről szándékoznak rendelni, de nem ismerik még a teljes folyamatot. Azokat a boltokat mutatjuk be, ahonnan eddig rendeltünk. Megpróbáljuk minél pontosabban leírni a folyamatot (regisztráció, rendelés feladása, kifizetése, vámolás, csomag átvétele, stb.). Természetesen a leírás nem lesz tökéletes, biztosan kimaradhatnak részletek, de mivel a legtöbb rendelésünk rendben volt, ezért úgy gondolom, hogy a folyamat helyes.

Mielőtt a boltok és a megrendelések ismertetése következne, lássunk pár alapinformációt:

- fizetés
- szállítás
- vámolás
- Probléma kezelés PayPal-on

1. a fizetés:

Külföldi rendeléseket két fajta fizetési metódussal szoktunk fizetni. Ez lehet egy internetes bank, ahol a regisztrációval nyitunk egy virtuális bankszámlát, vagy direkt banki átutalás, a bankkártyánk számát megadva. Mindegyik gyors fizetési módszer. A PayPal-os vásárlások során a fizetés bankkártyás vásárlásnak minősül, ezért nem terheli semmilyen plusz költség.
Azt fontos tudni, hogy az bank a vásárlás során a Ft-unkat nem valuta eladási árfolyamon, hanem deviza közép árfolyamon számolja. Ezzel már nyerhetünk pár forintot.

Fontos megemlíteni, hogy a PayPal regisztrációhoz bármilyen bankkártya jó, a lényeg, hogy internetes vásárlásra alkalmas legyen. E felől érdeklődj a kártyakibocsátódtól!

A PayPal-os fizetésnél két lehetőségünk van. Vagy maga a PayPal végzi az átváltást a saját árfolyamán, vagy  a bankunk saját árfolyamán történik meg a könyvelés.

A PayPal árfolyamról annyit kell tudni, hogy általában 5-6 Ft-al magasabb mint a banki árfolyam. Ez a PayPal haszna természetesen.

Saját banki árfolyam használatakor a vásárlás összege zárolásra kerül a bankszámlánkon. A bankunk kb. két nap alatt teljesíti a kifizetést és megtörténik az összeg könyvelése. A saját banki árfolyam használatához a következőt kell tenni :

Belépünk a PayPal renszerbe, és kiválasztjuk a Send money / Payment method / Other conversion option
Itt két választásunk lehet:
1. Use PayPal… - Ez van alapból, itt a PayPal árfolyamon számolnak.
2. Bill me… - Ha erre átállítjuk, akkor a saját bankunk árfolyamán fognak könyvelni, ami alacsonyabb, mert nincs rajta a PayPal haszna. A hátránya a kb. 2 napos könyvelési idő, ami alatt változhat az árfolyam. Így a vásárlás napján zárolt összeg még változhat lefele és felfele is míg a bank lekönyveli.


2. szállítás:

A megrendelt termékeket méretüktől függően több fajta küldeményként kaphatjuk meg:

- Nemzetközi elsőbbségi levél (international priority mail): ált. 10-14 nap a kézbesítési idő. Kisebb tömegű és méretű termékeket küldenek így, például alkatrészek, tárak, akkuk… Nincs hozzá nyomkövetési (tracking) szám.


- EMS-gyorsposta: az egyik legsűrűbben használt postai szolgáltatás. A csomag 7-10 nap alatt van a címzettnél. Körülbelül 2-3 kg-ig vehető igénybe. Taktikai mellényt, tárakat, alkatrészeket, rendelhetünk így egy csomagban. Néha egy-egy kisebb méretű AEG, vagy pisztoly is így érkezhet. Alapban kapunk hozzá nyomkövetési (tracking) számot. és legtöbbször biztosított a csomag.

- Légiposta: általában a fegyvereket, nagyobb méretű, vagy súlyú terméket csomagolnak és küldenek így. A súlyuk 3 kg felett van, vagy akkora a doboz mérete, hogy EMS-ként nem jön el. Kapunk hozzá nyomkövetési (tracking) számot és a csomag biztosított.


- Express szolgáltatások (FedEx, TNT, UPS, stb…): bármekkora méretű, súlyú lehet a megrendelés. A költsége azonban min. kétszerese egy sima légipostának. A kiszállítási idő általában 4-7 nap a csomag feladását követően. Talán az egyik legkényelmesebb szállítási mód, mert mindent megcsinálnak helyettünk, még a vámolást is.

3. Vámolás:

Ez az egyik legtöbbet átbeszélt téma a fórumokon. Mikor mennyit kell fizetni. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy egyelőre teljesen biztos információ nincs arról, hogy milyen esetekben kerül egy csomag vámolás alá. Miért? Mert vannak olyan játékosok, akik azok közé a szerencsések közé tartoznak, akiknek úgy jött meg a fegyverük, csomagjuk, hogy nem került vámeljárás alá.
Érdemes úgy kalkulálni az árakat, hogy eleve beszámítani a vám és az ÁFA értékét, legfeljebb ha nem vámolják el örülhet a megrendelő.
Mikor vámköteles egy csomag? Minden csomag elvileg vámköteles ha unión kívülről érkezik, és az értéke meghaladja a 150 Eurót. Nem kell vámot fizetni az unión belülről érkezett csomagokra, és ezeket a csomagokat ÁFA sem terheli. Sokan még mindig azt hiszik, hogy a vám a legnagyobb tétel a megrendeléseken, pedig az ÁFA nagyságrendekkel többet tesz ki.
Jelenleg a vám 3,5%-a, az ÁFA pedig 25%-a csomag teljes árának. Azért fontos kihangsúlyozni, hogy a teljes árnak, mert sajnos a postaköltséget is terheli a vám és az ÁFA.
A vámolás is több módon történhet. Lehet saját ügyintézés, postai vámolás, és futárcég megbízása.


Egyedi ügyintézésen azt kell érteni, amikor az ember besétál a vámhivatalba, és csináltat magának egy úgynevezett VPID-számot. Szerencsére ez nekünk felesleges, és plusz pénz kiadásával is jár, így csak említés szintjén foglalkozunk vele.

Postai vámoláson értjük azt, amikor a csomagunk megérezik Magyarországra, és a Magyar Posta vámügyintézőihez kerül. Érdemes az előzetesen e-mailben kapott számlákat előkészíteni és személyesen bevinni, vagy faxon elküldeni a vámra.
A vámtiszt általában a következő dokumentumokat kéri be:
- Megrendelés visszaigazolás a web-boltból.
- Banki kifizetési bizonylat (PayPal számla).
- Airsoft fegyverek esetében egy teljesítmény igazolás a fegyver torkolati energiájáról. Ez hivatott bizonyítani, hogy a fegyver 7,5J alatt van. Elég egy leírás, mely tartalmazza a fegyver FPS-ben vagy J-ban mért torkolati energiáját.
- Nem személyes vámügyintézés esetén szükség lehet egy nyilatkozatra, hogy a felmerült költségeket a megrendelő vállalja. Ezt alá kell írni és fel kell faxolni a vámra. Ezután a postán elvégzik a vámolást. Az összeg befizetése után a posta házhoz szállítja és a postásnak kell kifizetni a vámot valamint az ÁFÁ-t. Ezeken kívül a posta kiszámláz 700-900 Ft szállítási díjat is.

Futárcég megbízása:
Eddig FedEx-nél és a TNT-nél kellett vámügyintézést csinálnom.
Az ügyintézés mindkét cégnél hasonló. Az ügyintéző vagy felhív telefonon, vagy küld egy email-t. Az e-mail tartalmazni szokott egy csatolt file-t, amit ha kitöltünk és visszaküldünk, akkor a cég elvégzi a teljes ügyintézést. Nem kérnek be semmi számlát, megrendelőlapot.
A TNT kért egyedül egy nyilatkozatot, hogy az airsoft fegyverek sportolásra és magán célra lettek importálva. Ezután általában mindkét cég órákon belül elintézi a vámolást, és kiadják a csomagot a depóba, ahonnan a következő munkanapon kiszállítják a címzetthez. A vámot és az ÁFÁ-t itt is a csomag kézbesítőjének kell kifizetni.
Fontos tudni, hogy mindegyik olyan csomaghoz amit vámolás alá vontak, adnak egy vámhatározatot, rajta a kiszabott vám összegével. Ezzel a papírral tudod bizonyítani, hogy jogkövető állampolgárként egyszer már kifizetted a szükséges összeget. Még egy praktikus okból jó ha megvan ez a dokumentum. Egyszer jártam úgy, hogy nem kaptuk meg, és én sem közöltem a családtaggal, hogy mennyit is kell fizetni. Nos, a papír hiányában a kézbesítő rátett magának egy kis borravalót (1.500 Ft), és mire észbe kaptunk már híre-hamva sem volt. Ez van...

4. Egyéb hasznos linkek:

Magyar Posta: nyomkövetés

Hong-Kong Post: SpeedPost EMS - Hong-Kong Post nyomkövetés

FedEx: FedEx nyomkövetés

TNT: TNT nyomkövetés

DPD: DPD Hungary (az ablak jobb felső sarkában, a kereső mellett!)

DHL: DHL nyomkövetés

UPS: UPS nyomkövetés

 

5. Probléma kezelés PayPal-on:

Internetes vásárláskor is adódhatnak olyan problémák, melyek miatt vissza szeretnénk kapni a pénzünket. A PayPal egyik nagy előnye az átutalással (direct bank transfer) szemben, hogy a pénzünk biztosítva van 1.000 USD összegig.
Ezzel a leírással azoknak a dolgát szeretnénk megkönnyíteni, akik ilyen helyzetbe kerülnek.
Melyek lehetnek ezek a helyzetek?
Nem kaptad meg az árut vagy annak egy részét, amit kifizettél.
Nem azt vagy nem olyan állapotban kaptad meg, ahogy az a termékleírásban szerepelt.
Esetleg találtál egy nem engedélyezett tranzakciót a PayPal számládon.
1. Az első lépések:
Mielőtt a PayPal-hoz fordulnánk mindenképp kezdjünk levelezésbe az internetes bolttal ahonnan az árut rendeltük. Részletesen írjuk le a termékkel kapcsolatos hibákat, eltéréseket, esetlegesen magának a terméknek a hiányát.
Erre azért van szükség, mert a későbbiekben ezt a levelezést a PayPal bekérheti a problémás eset kezeléséhez. Ezeknek a leveleknek tükrözniük kell, hogy te mindent megpróbáltál, hogy rendezd a helyzetet az eladóval. Érdemes az eladó válasz e-mailjeit is elmenteni.
Ha nem jársz sikerrel, és az eladó elzárkózik bármiféle kártérítéstől vagy pénzvisszafizetéstől, akkor a PayPal-on „vitát” lehet indítani az eladóval.
2. Vita (Dispute) indítása PayPal-on:
Nagyon fontos, hogy vitát csak akkor indíthatsz, ha az adott vásárlás nem régebbi 45 napnál!
Lépj be az account-odra.
Az „account history” részen láthatod a legutóbbi pénzmozgásaidat. Ezek között keresd meg azt, amelyikkel a probléma van, majd nyomd meg a „details” gombot.
A „transaction details” részen vagy, ahol az adott tranzakciód részletes leírását találod.
Gördítsd le a legalljára az oldalt és klikkelj rá a „Resolution Center” feliratra.
Itt két választásod van. „Item dispute”-ot akkor jelöld be, ha nem kaptad meg a terméket amit rendeltél, vagy nem azt amit rendeltél. Az „unauthorized transatcion”-t pedig akkor, ha olyan tranzakciót / pénzlevonást találtál amit nem te indítottál.
Most az „Item dispute”-al fogunk foglalkozni, mert igazából ez az, ami gyakrabban előfordulhat. Így jelöld be azt és utána „Continue”,
Itt is két választásod van:
„I haven't received my item.” – Ezt akkor jelöld be, ha nem kaptad kézhez az ígért határidőn belül a kifizetett terméket.
„I received my item, but it is significantly not as described.” – Ezt akkor jelöld be, ha a csomagot megkaptad, de az sérült, hiányos, vagy nem az van benne amit kifizettél.
Tegyük fel, hogy nem kaptad meg a terméket. Jelöld be az „I haven't received my item.”-et, majd „Continue”.
A „What is the category of your purchase?” felirat alatt gördítsd le és válaszd ki a vásárolt termék fajtáját. Airsoft termékeknél én az „Other Tangible Goods”-t szoktam választani.
A „Compose Message to Seller” részen írd le a problémád a tranzakcióval kapcsolatban, majd nyomd meg a „Continue” gombot.
Ezennel elindítottad a „vitát”, melyről e-mailben értesítést kap az eladó és a PayPal is. A „My account” részen fogsz találni ezek után egy „Resolution Center cases” részt, ahol az „Open Disputes & Claims” alatt követni tudod a vita menetét. Itt olvashatod majd az eladó válaszát a problémára. Itt a PayPal még nem szól bele a dologba.
Ha ezek után sem jutsz közös nevezőre az eladóval, akkor kell elindítani a „Követelést”, azaz a „Claim”-et. Itt fog bekapcsolódni a PayPal a vitába.

3. Claim (követelés):
Leghamarabb 7, legkésőbb 20 nappal a vita („dispute”) elindítása után van rá lehetőség!
A „My account” alatt kattints a korábban említett „Open Disputes & Claims” fülre, majd az adott vitán nyomd meg a „view” gombot.
A „Close or Escalate” részen lesz lehetőséged a vita lezárására, amennyiben sikerült levelezéssel megoldani a helyzetet. Ezt a „My concerns have been resolved, I want to close this dispute” felirat bejelölésével és a „Continue” gomb megnyomásával teheted meg. Ekkor a vita lezárult és nem nyitható meg újra ennél a tranzakciónál.
Ugyan itt lehetőséged van a vitát egy magasabb szintre emelni és követeléssé fokoznod. Ezen a részen lezárulnak a levelezések az eladóval és a PayPal veszi kezébe az ügyet. Ezt az „I would like to end communication and escalate this dispute to a claim with PayPal” felirat bejelölésével és a „Continue” gomb megnyomásával indíthatod el.
Egyszerűbb esetben a PayPal visszautalja a pénzed pár napon belül, bonyolultabb helyzetekben bekérhet majd tőled bizonyos levelezéseket is az eladóval.
A Claim-nek akár több hetes lefolyása is lehet, így türelem tornaterem. Lezáratlan ügyek sosem maradnak a PayPal-on. Ha igazad van, nincs mitől tartanod, vissza fogják utalni a pénzedet, melyről értesítést kapsz „Refund” címszó alatt. Ez először csak a PayPal account-odon jelenik meg, majd 1-2 nap elteltével jóváíródik az összeg a bankszámládon.

Problémamentes vásárlást!

vissza a lap tetejére

Nos nézzük a boltokat!

WGC Shop
Redwolf Airsoft
UN Company
Airsoft Global
eHobby Asia
RadiogearPro
1800nametapes.com
Gunner Airsoft
RSOV
ebaybanned
GunFire.pl Scope and Laser

WGC Shop

Eddigi rendelések száma: 25

Hong-Kong-i cég nagy kínálattal, ahol sok olyan termék is szerepel a termék listában, ami már nem kapható, de az információk referenciaként jól használhatóak.
Rengeteg olyan alkatrész van náluk, ami itthon nem, vagy csak 2-3x-os áron elérhető. A weboldal jól felépített, és könnyen használható. A termékek csoportosítása ésszerű, és néha nagyon jó akciók is vannak. A megrendeléseket gyorsan teljesítik, így ha minden rendben megy, akkor 3-4 nap alatt postázzák a csomagunk. A raktárkészlet nyilvántartása kb. 90-95%-os, ez azt jelenti, hogy a kb. 20-25 rendelésemből kettőnél volt csak valamilyen gond. Mindkettő termékhiányból származott, ebből egy volt kellemetlen, a másikat gyorsan lehetett orvosolni. Az egyik esetben bolti kredit-et kaptam későbbi levásárlás címén, a másodikban pedig visszautalták a teljes vételárat.


A megrendelés menete:
1. ha megvan az a termék, amit szeretnénk, a megnevezés melletti kis ablakba beírjuk, hogy mennyit szeretnénk belőle, majd rányomunk az „add to shopping basket” gombra.
2. ezután folytathatjuk a vásárlást. Ha mégsem akarunk tovább vásárolni, akkor a lap alján láthatjuk a „show basket” gombot. Rányomva a kiválasztott termékek listáját láthatjuk.
3. a lap alján látható „next step” gombra nyomva tovább lépünk a megrendelő lap kitöltéséhez. Vigyázat, mert innentől nem módosíthatjuk a listát!
4. adatok megadása: e-mail cím, név, telefonszám, utcanév, város, postal/zip=irányítószám nemzetközi formátumban (pl.: H-7632), ország kiválasztása.
5. nyilatkozatok:
- UK order option: nem változtatunk rajta,
- fizetési mód kiválasztása (PayPal),
- szállítási mód kiválasztása: EMS, légiposta, vagy földi szállítás,
- nyilatkozat arra az esetre, ha valami nincs raktáron (célszerű az utolsót választani, ugyanis ebben az esetben először tájékoztatnak minket, és csak akkor lépnek, ha mi eldöntöttük, mi legyen)
- nyilatkozat a feltűntetett árról: itt dönthetünk arról, hogy az összeg hány százaléka legyen a számlára ráírva. Ezzel ugyan lehet csökkenteni a kiszabott vám és ÁFA mértékét, de csak óvatosan, mert a csomag elvesztése, sérülése esetén is ezt az összeget veszik alapul a kártérítéshez, illetve ha gyanúsan alacsony az összeg, a vámos tuti kiszúrja, elvégre ő sem ma kezdte a munkáját. Elég kellemetlen lehet a vámhoz bemenni, és magyarázkodni, miért van a számlán és a bekért fizetési bizonylaton két különböző összeg.
- márkajelzés eltávolítása: minket nem érint,
- others: itt megírhatjuk honnan hallottunk a WGC-ről,
- hírlevél feliratkozás,
- vevő megjegyzése: sem a vámost, sem a boltot nem érdekli, mi van ide írva
- elfogadod a vásárlási feltételeket: igen/nem
6. rányomunk a „send order” gombra, és pár perc múlva az általunk megadott e-mail címen ott lesz a visszajelzés, hogy a rendszer fogadta a megrendelést.
7. általában másnap megérkezik a végleges számla, ami szállítási költséget is tartalmazza. Ezt a levelet használhatjuk próbarendelésre is, mert ha 60 napig nem fizetjük ki, akkor törlődik a megrendelésünk. Ugyan ez a megoldás nem valami gyors, és nem is kényelmes, de az egyetlen módja annak, hogy ajánlatot kérjünk.
8. feljelentkezünk a PayPal fiókunkba. Belépés után a „My account” menüt látjuk.
9. a felső menüben kiválasztjuk a „send Money” funkciót.
10. adatok megadása:
- To (e-mail): a címzett e-mail címe (tartalmazza a második számla: „our paypal account”)
- Amount: az összeg (ügyeljünk a helyes beírásra, és ne vesszőt, hanem PONTOT tegyünk az összegbe! Pl.: 10.5)
- pénznem kiválasztása (USD)
- send Money for: goods
11. ezután rányomunk a „continue” gombra.
12. a következő ablakban a fizetési információkat látjuk, illetve azt, hogy a PayPal hogyan váltotta át a forintunkat a kiválasztott valutára. Ennek az oldalnak az alján van még kitöltendő rovat, az „e-mail to recipient” résznél. A subject mezőbe be kell írni a levélben szereplő „order number:XXXXXX szöveget, ez alapján azonosítja a bolt a kifizetésünket.
13. rányomunk a „send Money” gombra, és a pénz már megy is.
14. ha szerencsénk van, akkor 1-2 nap múlva jön a levél az order update-tel, hogy csomagolják a megrendelésünket.
15. kis szerencsével 1 vagy 2 nap után jön a következő update, benne a várva várt állapottal: „shipped”=szállítás alatt. Innen kezdve 4-10 nap, mire kézbe vehetjük a csomagunkat.


Szállítási minőség: viszonylag gyorsan, és hiba nélkül küldik a csomagokat. Soha egy termék sem sérült meg, mindent gondosan (akár többször is) becsomagolnak buborékos zacskóba. A dobozban semmi sem mozog, nincs esély a törésre.
A gázokat, spray-ket csak földi úton szállítják, a beígért 1-2 hónap helyett nekem 3,5 hónap volt a szállítási idő, de mindezek ellenére is megérte behozatni, mert még levámolva is 30%-kal olcsóbb volt, mintha itthon vettem volna meg.

Értékelés:
Kínálat: 5
Ár: 4
Postaköltség: 3
Szállítási idő: 5

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

Redwolf Airsoft

Eddigi rendelések száma: 15

A bolt Hong-Kong-i, minőségben hasonlít a WGC-re. Itt sok olyan termék is kapható, ami máshol nem szerezhető be. Bőséges az alkatrész választék, ha pedig egy-egy speciális alkatrész éppen nincs raktáron, akkor beszerzik, ha levelet írunk nekik. Sok a minőségi termék, néhány kínai gyártó fegyvere is megvehető, de nem olyan nagy a választék, mint a többi - inkább kínai termékeket árusító - boltban. A bolt vásárlási metodikája kényelmesebb, mint a WGC-é, mert itt „próbavásárlást” is lehet készíteni, nem is beszélve arról, hogy egyből láthatjuk, mennyi is a végösszeg. Probléma még sem a rendeléssel, sem a szállítással nem volt.
Eddig a boltból 15 csomagot rendeltünk, ebből 3 volt 1200-1500 USD értékű, de rendeltem már alkatrészt is, ami a kifizetéstől számított negyedik napon a kezemben volt!


A megrendelés menete:
(A megrendelés előtt célszerű a regisztrálnunk az oldalra, csupán kényelmi okból.)
1. a baloldalon látható menünél kiválasztjuk a „products” gombot, és előugrik egy lista a választható kategóriákkal. Innen elnavigálunk a kívánt termékhez.
2. a kiválasztott termék mellett rányomunk az „add to cart” gombra, és máris a kosarunkban van a termék.
3. a következő ablakban megjelenik az éppen aktuális lista. Itt láthatjuk, hogy eddig milyen termékeket választottunk, mekkora darabszámban, és milyen részösszegért. Innen két lehetőség van: vagy folytatjuk a vásárlást, vagy megyünk fizetni.
4. fizetéshez nyomjunk rá a „check out” gombra, de NE a „check out with PayPal”-ra!
5. a fizetési oldalra lépünk. Itt kiválaszthatjuk, hogy hogyan szeretnénk fizetni: PayPal, Visa, MasterCard, pénzutalás. Válasszuk a PayPal-t.
6. szállítási mód: Courier mail (express) - PayPal-lal csak ez választható. Ebben az esetben a FedEx fogja a csomagot szállítani.
7. számlázási cím: amit a regisztrációnál megadtunk.
8. szállítási cím: elméletileg lehet más is. Én inkább mindkét helyre ugyanazt adom meg.
9. kipipáljuk, hogy elfogadjuk a feltételeket, és rányomunk a „continue to shipping quote” gombra.
10. az itt látható információknál láthatjuk a megadott számlázási és szállítási címet. Alatta egy táblázatban a kiválasztott termékeket, az alatt pedig a szállítási költséget és a teljes árat. A táblázat alatt a szállítási módot, majd a fizetési módot. Végül egy „Pay” gombot láthatunk. Erre rányomva közvetlenül a PayPal oldalára jutunk.
11. lépjünk be a PayPal oldalára, és a rendszer betölti a fizetési adatokat. Nincs más dolgunk, mint rányomni a sárga színű gombra, és a pénz már megy is a Redwolf-hoz.
12. fizetés után feljön egy információs ablak, ahol megtalálhatjuk a tranzakció számát, illetve szükség esetén akár ki is nyomtathatjuk a számlát. Az itt található link visszavisz minket a boltba (ha automatikusan nem oda kerülünk). Ide érdemes visszamenni, mert azonnal leellenőrizhetjük, hogy a fizetési adatokat rendben megkapta-e a Redwolf.
13. másnap kapjuk az email-t, hogy csomagolják a megrendelést, és ha szerencsénk van, aznap még ki is küldik.
14. megkapjuk a várt e-mail-t, benne a várt szó: „shipped”! Ebben a levélben találunk egy nyomkövetési számot is (=tracking number), melynek segítségével követhetjük, hogy merre is jár a csomagunk. Néha érdekes köztes állomásokat lehet látni.
15. megérkezik Magyarországra a csomag, és ha nem vámolják, akkor pár nap és a kezünkbe adja a futár. Ilyenkor egyéb költség nincs. Ha vámolják a csomagot, akkor a fent már leírt folyamat megy végbe.


Szállítási minőség:
Az apróbb termékeket a WGC-hez hasonlóan szintén becsomagolják, és védik a sérüléstől, de a fegyvereket - mivel semmi egyebet nem tesznek a gyári dobozba - nem védik az ütődéstől. Mániájuk a gyári leírás párszori átlövése, ezzel bizonyítva, hogy a fegyver működik. Sérülés egyszer sem fordult elő, gyorsan csomagolnak és postáznak. Hiány még egyik általuk küldött csomagban sem volt.
Extra szolgáltatás, hogy a vásárlások után „Redwolf-pontokat” kapunk, amit ha sokáig gyűjtögetünk, akkor úgynevezett „Bonus Product-okra válthatunk be. Ez lehet sapka, taktikai mellény, pisztoly, BB, felvarró, AEG, Shotgun, Systema PTW, stb.… Minél többet, és nagyobb összegben rendel az ember, annál több pont jön össze, és akár egy Systema PTW-t is össze lehet spórolni. Az arányra sajnos nem emlékszem, de egy KSC Glock 17 kb. 2500 pont volt. Fontos megjegyezni, hogy a bonusz pontokkal csak a terméket lehet megvenni, a szállítási költség ebben az esetben is minket terhel. A bonusz listát az account menüben tudjuk megnézni.

Értékelés:
Kínálat: 5
Ár: 4
Postaköltség: 4
Szállítási idő: 5+

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

UNCompany

Hamarosan!

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

 

Airsoft Global

Hamarosan!

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

 

Aukciós oldalak raktárai (eBay Store):

eHobbyAsia

Eddigi rendelések száma: 100 felett nagyon.

Talán az egyik legnagyobb kínálattal rendelkező eBay-es bolt. Olcsók a cuccok, viszonylag olcsó a szállítás, de a csomagra még akkor sincs kedvezmény, ha egyszerre több terméket rendelünk. Ami a listán látunk, az van is nekik: nincs olyan, hogy kifogyott a készlet. Gyorsan csomagolnak, az átlag szállítási idő kb. 7-10 nap. A legtöbb csomagot EMS-ként adják fel.


Rendelés menete:
(rendelés előtt regisztráljunk be az eBay rendszerébe!)
1. a listából válasszuk ki a terméket, és nyomjunk rá a „buy it now” gombra.
2. a rendszer továbbléptet minket és egy „commit to buy” gomb jön elő, arra is rá kell böknünk, hogy érvényes legyen a leütésünk.
3. a fizetési oldalra kerülünk, ahol több lehetőségünk is van: folytatjuk a vásárlást, vagy fizetünk. Ha folytatjuk, akkor az előbbiek szerint kell eljárni.
4. fizetéskor rá kell nyomni a „pay” gombra,
5. belépünk a PayPal oldalára, és az adatok betöltése után jóvá kell hagyni a kifizetést.
6. ezután térjünk vissza a „My eBay” oldalra, ahol látjuk a listán a megvásárolt terméket, és a kifizetés megtörténtét.
7. ezt követően ha benézünk az e-mail fiókunkba, láthatjuk, hogy egy rakat e-mailt kaptunk az eBay-től. Ezek a következők: (1) gratulálnak, hogy leütöttük a terméket, (2) a fizetési felszólítás, (3) a PayPal levél a kifizetésről, (4) és az eBay levele, hogy a pénz megérkezett az eladóhoz.
8. ha szerencsénk van, és a boltos küld üzenetet, hogy a csomagot feladta, akkor számolhatjuk a napokat. Általában 7-10 nap alatt van itt a kifizetett termék.
Előfordulhat, hogy olyan termékre van szükségünk, amit alapban úgy raknak ki, hogy csak az USA-ba szállítják. Ilyenkor sem kell elkeseredni, simán üssük le a terméket, és minden ugyanúgy megy, mint máskor, de fizetéskor nem a fizetés gombra nyomunk, hanem a termék neve fölött található „request a total cost from Seller” linkre. Ebben az esetben üzenhetünk az eladónak, hogy küldjön egy olyan számlát, amin a Magyarországra való szállítás postaköltsége is szerepel. Ezt az eladó általában másnapra megküldi, és egyből ki is fizethetjük a terméket a már megszokott módon.


Szállítási minőség:
Szinte mindent, amit tudnak elsőbbségi levélként adnak fel. Ha nem megy a termék rovására, inkább mindent bepasszíroznak egy levél maximum méretébe, hogy minél több férjen bele. A csomagoláson nem spórolnak: minden rendesen be van csomagolva, és ha szükséges, akkor ki is van tömve a sérülés ellen. Kombinált postával nem lehet spórolni. Pontosan szállítanak, semmi sem hiányzott még a csomagból, és semmi sem volt sérült.

Értékelés:
Kínálat: 4
Ár: 5
Postaköltség: 3
Szállításiidő: 4

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

RadiogearPro

Eddigi rendelések száma: 20 felett

Hong-Kong-i székhelyű rádiós bolt, friss és gazdag kínálattal. Számos gyártó, több frekvenciatartományú rádiója található meg ezen a helyen, hozzájuk rengeteg kiegészítő, antenna, akkumulátor, és a legfontosabb alkatrészek is megvásárolhatóak. Olcsó a hasonló boltokhoz viszonyítva, nem is beszélve arról, hogy viszonylag gyorsan szállít. Az eladó segítőkész, ha véletlenül probléma lenne, nyugodtan forduljunk hozzá bizalommal.
Egy rendelésünk kivételével mindegyik tökéletesen rendben volt. A problémás esetben véletlenül rossz frekvenciás URH rádiót küldtek a csomagban, de miután visszaküldtük, egy hét múlva itt volt a cserekészülék.


A vásárlás menete:
ugyanaz, mint az eHobbyAsia oldalain, mindössze annyi a különbség, hogy a leütést követően - amikor jóváhagyjuk a vásárlást - megadhatjuk a termékek darabszámát. Ennél a boltnál van kombinált postázás, ami azt jelenti, hogy ha több terméket vásárolunk, akkor engedményt kapunk a postázási költségből.
Tapasztalatunk szerint a csomagok nem akadnak fenn a vámon. A legtöbb, amit egyszerre (egy csomagban) áthoztunk két darab Puxing rádió, valamint a hozzá tartozó gégemikrofonos headset-ek voltak kb. 36.000 Ft értékben.


Szállítás minősége:
A bolt igyekszik mindent a legkisebb helyre becsomagolni, hogy tudjanak spórolni a postaköltséggel nekünk is, maguknak is. Minden csomagunk tökéletes állapotban érkezett meg. Az átlagos szállítási idő kb. 7-10 nap. A csomagok többnyire EMS csomagként érkeznek.

Értékelés:
Kínálat: 5
Ár: 5
Postaköltség: 4
Szállítási idő: 4

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

1800nametape.com

Eddigi rendelések száma: 5

Amerikai bolt. Magas választék van US szabványú ruha kiegészítőkre. Szinte mindent meg lehet találni náluk, ami egy amerikai ruhára szükséges, hogy autentikus legyen. A Web-boltban az összes (általam ismert) fegyveres szerv felvarrója, állományjelzése, kitűntetése, rangjelzése és névtáblája megtalálható. Rendelhetünk amerikai dögcédulát több színben, és változó színű gumiborítással is. Olcsón kapható sisakpánt, amire bármilyen általunk kért  feliratot rá tudnak hímezni. A munka kiváló minőségű, hibát eddig nem tudtunk felfedezni. A bolt legnagyobb előnye, hogy a minimális rendelés száma csak a névfelvarrónál van megszabva, a többiből akár egy-egy darabot is lehet rendelni. A szállítás nemzetközi elsőbbségi levélben történik (amennyiben a vásárolt dolgok beférnek egy borítékba), így szinte mindegy mennyit veszünk, a postaköltség ugyanannyi marad.


A rendelés menete:
1. mint mindegyik Web-boltban, itt is kiválasztjuk a nekünk szimpatikus terméket, és ha megadtuk a szükséges adatokat (pl. névfelvarrónál a kívánt nevet), akkor rányomunk az „add to cart” gombra. A kiválasztott termék bekerül a kosarunkba.
2. a következő kép a kosarunk listája, ami mutatja miből, mennyi darabot vásároltunk, valamint az egységárat, illetve a részösszegeket. Innen két lehetőségünk van: az egyik az, hogy folytatjuk a vásárlást (ismételjük az előző két pontot), a másik, hogy továbblépünk a fizetéshez.
3. fizetni két módon lehet Az egyik a PayPal, a másik pedig a fizetés CreditCard használatával. Először nézzük a kártyás fizetést: ebben az esetben rá kell nyomnunk a lista alatt látható „proceed to checkout” gombra.
4. a következő lépés az adataink és a postázási mód kiválasztása. Itt értelemszerűen kitöltjük a rublikákat. Kérni fogja, hogy töltsük ki a „STATE” ablakot is: itt válasszuk ki a „none” feliratot. Ha sikerült eldönteni, hogy melyik postázást választjuk, akkor a lap alján rányomunk a „process order” gombra.
5. a következő oldalon láthatjuk az összegzést, amin szerepelnek a cég adatai, a számlázási cím, a szállítási cím, valamint a megrendelés részletezése. Innen kell továbblépni a fizetéshez a „Process credit card” gombra nyomva.
6. a fizetési oldalon meg kell adnunk a bankkártyánk számát, és lejárati idejét. Alatta láthatjuk a számlázási és szállítási információkat újra, valamint be kell írnunk még egy vizuális azonosítót is, és csak ezután fizethetünk a „submit” gombra nyomva.
7. a pénz szinte azonnal levonásra kerül a kártyáról, és ha van ilyen szolgáltatásunk, akkor sms értesítést is kapunk a tranzakcióról. A vásárlást természetesen e-mailben is megerősítik.


Fizetés PayPal-lal:
1. amikor végeztünk a vásárlással, és éppen a kosarunk tartalmát látjuk, nyomjunk a számítógépünkön egy "print screen" gombot, majd a képet mentsük le jpg formátumban.
2. ezt a képet küldjük el e-mailben Teresanak a következő email címre: spur@fidnet.com Fontos, hogy az e-mailben szerepeljen  a Shipping/billing address és hogy szeretnénk PayPal-lal fizetni.
3. Ha ez megvan, akkor ő vissza fog írni, hogy hova és mennyi pénzt kell átküldeni PayPal-on.
4. Ezt a pénzt átküldjük a megadott account-ra, megírjuk neki e-mailben a tranzakció számot, illetve, hogy elment a pénz. Ő visszaigazolja, hogy minden rendben, majd postázzák a megrendelt cuccokat.


Szállítás minősége:
Én eddig csak az elsőbbségi postát használtam, mert árban és időben is ez volt a legoptimálisabb. A küldemény átlagosan egy hét alatt érkezett meg. A tartalom sértetlen, gyűrődéstől mentes volt, a dögcédulák egyenként buborékos nylonba voltak csomagolva. A felvarrók név szerint összefogva, és gumival egybefogva. A csomag hiánytalanul érkezett meg. Panaszra nem lehet okunk.

Értékelés:
Kínálat: 5
Ár: 5
Postaköltség: 4
Szállítási idő: 4

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

Gunner Airsoft

Eddigi rendelések száma: 24

Hong-Kong-i bolt. Elég gazdag a választék, de a WGC-vel szemben itt azért több a kínai termék. Ebben a boltban még azok a kínai típusok is kaphatóak, amelyek a Redwolf-on vagy a WGC-n nem. Viszonylag olcsók a termékek, a postaköltség sem vészes.


A rendelés menete:
A szokásos regisztrációt itt is érdemes előre megtenni, ügyelve az adatok pontos kitöltésére. Ha végeztünk, akkor lépjünk be.
1. ha megvan a keresett termék a szokásos „add to cart” gombot megnyomva a termék a kosarunkba kerül, és a rendszer a kosarunk tartalmát fogja mutatni.
2. itt emelhetjük a darabszámot, folytathatjuk a vásárlást, vagy mehetünk fizetni.
3. fizetéshez nyomjuk meg a „check out” gombot, és máris továbbléphetünk a szállítás kiválasztásához.
4. a következő szállításokat választhatjuk: hagyományos légiposta (airmail), EMS gyorsposta, UPS és TNT express szállítás - kinek mit enged meg a pénztárcája és a türelme. Utána nyomjunk a „continue”-ra és máris a megerősítésnél vagyunk.
5. A megerősítéstől továbblépve a rendszer átirányít minket a PayPal rendszerébe, ahol már csak a fizetést kell jóváhagyni, és szinte végeztünk is.
6. várjuk meg, amíg a PayPal visszairányít a boltba, és ellenőrizzük, hogy a rendszer teljesnek értékelte-e a fizetési folyamatot. Ha igen, akkor kiléphetünk, és várhatjuk a csomagot.


Amennyiben vámolni kell a csomagot, a fent leírt vámolások menüpont szükséges verziója szerint járjunk el.


Szállítás minősége:
A rendelt termékeket barna papírba csomagolva küldték el. A dobozokon itt-ott egy-két horpadást találtam, de ezek nem voltak vészesek. A tartalom sértetlen volt, és minden működött. A TNT gyorsan és pontosan dolgozik, az ügyintézők kedvesek és segítőkészek. A vámolás a felmerült gondok ellenére is viszonylag rugalmasan zajlott. A fizetéstől számítva összességében 24 nap alatt volt a csomag a kezemben.

Értékelés:
Kínálat: 4
Ár: 4
Postaköltség: 4
Szállítási idő: 2

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

RSOV

Eddigi rendelések száma: 22

Hong-Kong-i bolt. Széles választék, néhány nevesebb gyártó terméke is megtalálható ezen a helyen, de inkább kínai (ACM, JG, Boyi, A&K, stb.) gyártók termékeit forgalmazzák. Ugyan többi kínai airsoft bolthoz képest magasabb árral dolgoznak, de pontosan, és gyorsan szállítanak, valamint frissnek tűnik a raktárkészlet aktualizálása is.


A rendelés menete:
Először érdemes magunkat regisztrálni a Web-boltba, bár ezt természetesen megtehetjük akkor is, amikor végeztünk a kosárba pakolással. A megfelelő adatokat kitöltve rögtön aktiválódik a regisztráció, és kezdhetjük a vásárlást.
Miután ez volt az első rendelésem, én elsőre „csak” 20 darab pót-shellt hozattam a két shotgunhoz.
1. a regisztráció után egyből lehet vásárolni, elég a kiválasztott terméknél rányomni a szokásos „add to cart” gombra, és a termék máris a kosarunkba kerül.
2. a következő lépésben a rendszer a kosarunk aktuális tartalmát mutatja. Itt módosíthatjuk a termék mennyiségét úgy, hogy átírjuk a darabszámot, majd rányomunk az „update” gombra. Ha nullát írunk be, akkor a kiválasztott terméket töröljük a listáról! Itt is két választásunk van: folytathatjuk a vásárlást, vagy mehetünk a fizetés részlegre. Ha vásárolunk, az előbbi lépéseket ismételgetjük. A fizetéshez a már szintén megszokott „checkout” gombra kell rányomni.
3. a következő lépésnél adhatjuk meg a számlázási és szállítási címet, amennyiben az különbözik a regisztrációnál megadott címtől.
4. a következő ablakban elolvashatjuk az RSOV bolt szállítási feltételeit. Itt a lap alján nyomjunk a „accept” feliratra, és lépünk is tovább.
5. a következő lépésben kiválaszthatjuk, hogy türelmünk és pénztárcánk függvényében melyik szállítási mód a legszimpatikusabb számunkra. Ha ez is megvan, akkor rányomunk a „continue” gombra.
6. végül eljutunk a részletező oldalra, ahol az eddig megadott adatainkat és a csomag opcióit láthatjuk. A rendelés befejezéséhez a lap alján látható kis box-ot ki kell pipálnunk: ezzel elfogadjuk a feltételeket. Végül rányomunk a „place order” gombra, és a bolt továbbküld minket a PayPal rendszerbe.
7. lépjünk be a PayPal fiókunkba, és máris betöltődnek a fizetési adatok. Itt nincs más dolgunk, mint jóváhagyni a fizetést. A tranzakció azonnal megtörténik, és a következő oldalon megkapjuk a fizetési információkat, valamint lehetőségeket, hogy mit szeretnénk ezután tenni. Válasszuk ki azt a linket, ami visszairányít minket a Web-boltba (ha nem történne meg automatikusan), mert a Web-boltban ez után kerül regisztrálásra, hogy a rendelési folyamat teljesen befejeződött.
8. Ezt követően a vásárlásról és a PayPal fizetésről is egy-egy email-t fogunk kapni.


Szállítás minősége:
A csomagot gyorsan adták át a postázónak, mert egy nap múlva már jött is a levél, és benne a várt szó: „shipped”. A csomag hiánytalanul érkezett meg. A 20 db shell-t egyenként buborékos fóliába csomagolva, egy nagy méretű buborékos borítékba rakva küldték el. Ennek köszönhetően mindegyik shell sértetlen állapotban volt. A fizetéstől számított hetedik napon a csomag a kezemben volt. A postázásra és az ügyintézésre nem lehet panaszunk. A csomag tracking number-ét alapból nem kapjuk meg e-mailben, szükség esetén ezt a számot a bolt weboldalán a www.rsov.com/track cím alatt lehet lekérdezni a rendelésszám megadásával. Ez nyílván akkor működik, ha a csomagot már postára adták.

Értékelés:
Kínálat: 4
Ár: 4
Postaköltség: 3
Szállítási idő: 5

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

Ebaybanned

Eddigi rendelések száma: 57

99%-ban kínai termékeket árusítanak. Bár AEG-ekből elég szerény a választék, azok nagyon jó áron érhetőek el ezen a helyen (pl. az AEG-ek ára a Gunner árai alá vannak belőve kb. 1%-kal, sima légipostával számolva). Figyeljünk arra, hogy az itteni vételárba a szállítási költség is bele van kalkulálva.  Ha a rendelés kifizetése után valamilyen probléma merülne fel, akkor azt rugalmasan orvosolják. A problémánkat az ebaybanned@gmail.com e-mail címre kell küldeni Cindynek.


A rendelés menete:
Mint minden boltban, itt is érdemes a regisztrációval kezdeni. Adjuk meg pontosan az adatainkat, hogy ha bármi hiba történne, azonnal meg tudjanak minket találni.
A sikeres regisztrációról e-mailben kapunk értesítést. Ezután kezdhetjük is a vásárlást.
1. szokás szerint miután megvan a termék, rányomunk az „add to cart” gombra, és a termék a kosarunkba kerül.
2. a következő lépésben a kosarunk tartalmát láthatjuk. Itt van lehetőségünk a mennyiségek módosítására. Elég átírni a mennyiséget, és rányomni az „update” gombra. Innen is két lehetőségünk van továbblépni: az egyik, hogy folytatjuk a vásárlást, a másik, hogy továbblépünk fizetni. Amennyiben folytatnánk a vásárlást, akkor nyomjunk rá a „continue shopping” gombra, és a már leírt lépéseket ismételve vásárolhatunk. Ha fizetni szeretnénk, akkor a „checkout” gombra kell klikkelni.
3. a következő lépésben a szállítási címünket adhatjuk meg, amennyiben az nem egyezne meg a regisztrációnál megadott címmel. A szövegdoboz segítségével.lehetőségünk van üzenetet írni a megrendeléshez.
4. továbblépve a fizetési beállításokhoz jutunk. Sok lehetőségünk nincs, mert automatikusan a PayPal van beírva, és nem is változtatható meg. Innen továbblépve a rendelésünket erősíthetjük meg.
5. az utolsó menüben a fizetési részhez jutunk. Fizetéshez a Web-bolt átirányít minket a PayPal rendszerbe, ahol be kell lépni a fiókunkba. Itt a rendszer betölti az információkat a vásárlásról, nekünk annyi a dolgunk, hogy jóváhagyjuk. Itt is nagyon fontos, hogy a fizetés megtörténte után a linkek segítségével kilépés nélkül vissza kell menni a Web-boltba, mert a rendszer különben nem regisztrálja helyesen a kifizetés tényét, és emiatt a későbbiekben sok kellemetlenségünk adódhat.
A megrendelésről természetesen azonnal kapunk két e-mailt is, az egyiket a PayPal-tól, a másikat a Web-boltból. Ha kis szerencsénk van, akkor a termék nem fogyott ki, és hamar postára is adják.


Szállítás minősége:
A megrendelt termékek csak sima csomagolást kaptak, védelemre nem futotta. A külső csomagolás erős, bírja a strapát. A termékek sértetlenek voltak, remaklációra nem nagyon van szükség. Ha sikerült időben postára adni, akkor a szállítási idő 1,5-2 hét.

Értékelés:
Kínálat: 3
Ár: 4
Postaköltség: 4
Szállítási idő: 4

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

GunFire.pl

Eddigi rendelések száma: 1

Lengyelországi bolt. Az árai magasak, valamint csak UPS futárral küldi a megrendelt termékeket. Az előnye viszont, hogy nagyon hamar megkapjuk a megrendelt terméket, és a fegyverekre elméletileg 12 hónap garancia is van (feltételeket nem tudom). További előny, hogy mivel Unión belüli a vásárlás, ezt a megrendelést már nem fogja az itthoni ÁFA és vám terhelni. A bolt iszonyat gyors, talán a leggyorsabb az eddigi boltok között, viszont csak munkaidőben dolgozik. A regisztrációt és a megrendelést este készítettem el, és reggel 08.05 és 08.45 között, potom négy e-mailt kaptam arról, hogy milyen állapotban van a megrendelés (fogadták, feldolgozzák, csomagolás alatt, kipostázva). A csomag az 5. napon itt volt nálam.
Semmi plusz költség, semmi apró betűs rész.


A rendelés menete:
Mint minden Web-boltnál, elsőként itt is be kell regisztrálni, amelyről e-mailben kapunk értesítést. A sikeres regisztrációt követően azonnal kezdhetjük is a rendelést.
1. a kiválasztott termék megtalálása után rá kell nyomni az „add to basket” gombra, és a termék bekerül a kosarunkba.
2. a kosarunk tartalmát a jobb oldalon lévő „your basket” menüben tudjuk megnézni.
3. ha a „check out” gombra klikkelünk, eljutunk a postázási információk oldalára. Itt csak egy postázási mód van, az UPS futárposta, viszont több fizetési mód közül is választhatunk. Természetesen van köztük PayPal fizetési lehetőség is. Válasszuk ezt, és nyomjunk rá a „proceed” gombra.
4. a következő oldalon láthatjuk a rendelési információkat, itt tudjuk megerősíteni a megrendelés információit a „place order” gomb megnyomásával.
5. végül a fizetési oldalra jutunk. Itt tudjuk indítani a fizetést.
6. lépjünk be a PayPal oldalán, és a már leírt módon hagyjuk jóvá a kifizetést.
7. a vásárlásról e-mail értesítést kapunk. Másnap a boltból is megkapjuk a levelet, amely igazolja, hogy felvették a rendelést.


Szállítás minősége:
A megrendelt termékeket nylonba csomagolva küldte a cég. Sérülés nem volt a csomagon, és a tartalma sem mozdult el a helyéről. A doboz hiánytalan volt, mindemellett ahogy kell, mellékelték a számlákat is. Végre egy olyan cég, amely igazán felhasználó barát politikát folytat! Állandóan frissített a nyomkövetési szám szinte városonként kiírva, hogy merre jár a csomag (bár ez inkább az UPS érdeme). Gyors a feldolgozás, gyors a tájékoztatás, és pontos a kiszolgálás.

Értékelés:
Kínálat: 4
Ár: 3
Postaköltség: 4
Szállítási idő: 5+

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

Scope and Laser

Eddigi rendelések száma: 5

Szintén egy Hong-Kong-i webshop, igen széles kínálattal. Az árukínálatot tekintve leginkább a UN Company-hoz vagy az AirsoftGlobal-hoz tudnám hasonlítani, de olcsóbb mint az említett másik két webshop. Ezt általában az alacsonyabb postaköltséggel érik el, de eddig nem volt semmilyen negatív tapasztalat ezzel kapcsolatban.

A kínálatuk széleskörű, az AEG-ektől a különböző alkatrészekig és ruházati cikkekig terjed. A webshop felülete logikusan van elrendezve, viszonylag könnyen meg lehet találni bármit. Minden termék jó minőségű képekkel van illusztrálva és a leírások is elégségesek.

Ami miatt én kedvelem ezt a boltot az az, hogy a high end alkatrészekből és kiegészítőkből (pl. MadBull, PDI) is mindig van nekik raktáron és nagyon széles a kínálatuk ezekből is. Sok olyan termékük van, ami pl. WGC-n vagy RedWolf-on nincs, vagy ha volt is raktáron már elfogyott. Emellett tartják az átlagos és olcsóbb termékeket is, de ezek már általában nem náluk a legolcsóbbak.

Egy szó mint száz, ha valami különleges terméket keresel és sehol nem találod, érdemes benézni hozzájuk körülnézni.

A bolt egy szűkebb szortimenttel az ebay-en is fent van.

A megrendelés menete:
A rendelés hasonlóan zajlik mint a UN Company-n, azaz először a kosárba dobáljuk a termékeket, majd a checkout részen kitöltjük az adatainkat és elküldjük a rendelést. A bolt tulajdonosa, Patrick általában már másnap küldi a végleges ajánlatot a postaköltséggel együtt e-mailben. Ez után nincs más dolgunk, mint PayPal-on elküldeni neki a pénzt, feltüntetve a rendelési számot is.

Szállítási minőség:
Fizetés után 4-5 nappal szokott postázni, ami szintén átlagos reakció idő. Fizetési visszaigazolást nem szokott küldeni, csak a postázásról értesít. A kérdésekre nem túl gyorsan (1-2 nap), de mindig válaszol. A megrendelt termékeket 14-21 nappal a megrendelés után vehetjük kézbe, ami erősen átlagos. A csomagok eleddig gondosan csomagolva és sértetlenül érkeztek meg, nem volt rá panasz.
Értékelés:
Kínálat: 5+
Ár: 4
Postaköltség: 5
Szállítási idő: 3

 

vissza a bolt listához
vissza a lap tetejére

 

 

Írta: Interpol, DannyL (Alpha Team)

2009 január 10.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

 
   
   
Anti Spam